Omdat ik zag dat er meer tussen een druppeltest en een Seneye zit dacht ik laat ik eens een afspraak maken met Chris de Bruin van KoiTronics. Koitronics is gevestigd in de Trompstraat 2 te Helmond, voor mij niet naast de deur maar toch wilde ik Chris graag eens persoonlijk spreken, omdat het mij op een Koishow vanwege de drukte iedere keer aan zijn stand tot op heden nog niet gelukt was!
Dus op een zaterdagochtend om half zeven in de auto gestapt om bij Chris op tijd in zijn winkel te kunnen zijn!

Vertel hier wat over zijn winkel

Engel: Er zijn druppeltests, striptests, Seneye, waar onderscheid KOITRONICS zich in want er is al zoveel meet apparatuur op de markt. Ik bedoel iedereen heeft bestaansrecht als er een behoefte is aan hetgeen zij bieden.
Chris: Vanuit mijn oorsprong zit ik l jareni in de meet en regeltechniek. Vanuit mijn werk zag ik dat er veel te leverfen was op Koi gebied. In 2008 ben k begonnen met waterkwaliteit monitors wat toen helemaal nieuw in de martkt lag. Er was niemand gespecialiseerd in meet en regelapparatuur voor Koivijvers. En eigenlijk nu nog niet!

Engel: Jullie bedrijfsnaam is KOITRONICS, hier staat het eerste gedeelte voor; Kwalitatief Onderscheidend Innovatief. Een leuke vondst eigenlijk, maar waar denken jullie de komende jaren winst behaald kan worden  op technologisch vlak voor de hobbyist en wordt dit dan ook betaalbaar
Chris: In 2009 zijn wij gestart met de verkoop van de Exect Micro 7-Foto. Met dit appparaat kun je 37 waardes meten of bepalen. Dit apparaat wordt in Amerika ook veel in de industrie met succes verkocht. Het is een zeer stabiel kwalitatief hoogstaand meetapparaat.
in mei 2014 is de vernieuwde versie (want innoveren is iets wat bij Exact nooit stopt) op de markt. Met dit apparaat kun je de gemeten waarden via bluetooth naar je iphone of ipad  zenden. Of het ook naar een pc kan weet ik nu nog niet.
Eigenlijk zoek ik constant naar nieuwe apparaten ten behoeve van meet en regeltechniek die geschikt zijn voor de Koi-seane. zo krijg ik nieuw in mijn assortiment een digitale microscoop, met een groter scherm en een grotere resolutie, die wordt nog niet in Nederland verkocht van het merk NImax.

Engel: Is jullie apparatuur ook geschikt voor iemand zoals ik, ik bedoel hiermee de absolute
Tripple-A- technische Apparatenbediener.
Chris: Ja,

Engel: Wat is een goed instapmodel welke alle belangrijke waarden meet, en toch ook makkelijk in de bediening, en bovendien voordelig in prijs is. Ik vraag dit speciaal omdat wij Hollanders toch elke keer weer op de eurootjes letten, toch?
Chris: De Excact Eco-chek kost  € 499,- maar dan meet je wel even 10 waterwaardes. De Hanna checker neem die komt op € 72,50 maar per te testen waterwaarde heb je wel voor iedere waarde een checker nodig!

Engel: Met Seneye kan ik via mijn telefoon zien wat de waterwaardes zijn. Hebben jullie ook een feature die dit aan kan? En loopt de prijs dan parallel aan Seneye of…..
Chris:

Engel: Wat als een van de bij jou gekochte apparaten defect raakt, dit kan natuurlijk alles kan een keer dingen doen die je liever niet ziet. Hoe zit het dan met de garantie.
Chris: Het meeste gaat retour naar de fabrikant. Dan is het afhankelijk van de fabrikant hoelang het duurt eer het weer retour komt. In de meeste gevallen beoordelen wij (en zeker in de garantieperiode) of het vervangen moet worden, en dan dragen wij daar dan ook zorg voor. Wij nemen het apparaat dan in!

Engel: Wat houd KoiControl precies in:
Chris: een standaard PLC, (Progammeble Logic Controller)  ook wel de controller gemoemd

Engel: Op jouw site zie ik veel soorten meetapparatuur, kunnen deze ook buiten hangen, want niet iedereen heeft zijn filter in een schuur staan.
Chris: slagregen, luchtvogtigheid, kastjes

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App