Uit mijn autoradio klinkt “I just can help believe it”  van Elvis Presly. Ik heb zo juist mijn vrouw naar Schiphol gebracht. Waar zij het vliegtuig naar Rusland neemt om zo de laatste eer aan haar Babushka te geven, het lieve mensje is 94 jaar geworden! Zaterdag wordt zij begraven, haar werkgever heeft in het cao opgenomen dat je hiervoor 2 vrije dagen behoort te krijgen. Maar omdat de begrafenis op zaterdag is krijgt zij één vrije dag! Beetje vreemd toch? Beetje asociaal zelfs naar mijn idee.


Wat ook asociaal is, ik las in een groot ochtendblad dat wij als Europeanen subsidie verlenen aan de Spaanse landbouw, ik hoor je al zeggen nou daar is toch niks vreemd aan, dat krijgt Nederland ook. Klopt helemaal, echter opmerkelijk is hierin wel dat een aanzienlijk gedeelte naar de instandhouding gaat van het Spaanse erfgoed, “en daar is ie weer” de Stierengevechten. Er worden namelijk stieren gefokt speciaal voor de Stierengevechten en die sector krijgt gewoon subsidie uit de o zo grote subsidie pot van de Europese Unie. Dat noem ik dan ook asociaal. Je zal wel zeggen daar is ie weer met zijn Stierengevechten, echter zolang een land zich als een barbaar gedraagt zal ik je daarvan op de hoogte houden. En Stierengevechten zijn eigenlijk uitzonderlijk barbaars!

Dan bedank ik al die mensen die hebben lopen klagen dat het zo warm is geweest , want de praktijk heeft geleerd hoe harder je klaagt hoe minder er geluisterd wordt. Dus daarom is het zo lekker warm de afgelopen maand geweest! Toegeven voor sommigen wordt het te warm zoals onze geliefde veelkleurige watervrienden onze eigen Nishikigoi dus. Maar voor mij als BBQ-Kichi kan het niet warm genoeg zijn. Ook was het warm op de Holland Koi Show te Arcen, zeker op de vrijdag, dat mocht voor ons de pret niet drukken want met een slordige 12 man en een vrouw was het toch wel erg gezellig tot in de late uurtjes. De Schotten varen er wel bij………….

Waar het tegenwoordig steeds minder gezellig is dat is op de weg en in de pleziervaart, en iedere keer lees je dan weer dat er (veel) drank in het spel is. Gisteren lees ik dat er iemand is dood gevaren met een jetski. Door de schroef van het onding is de man aan zijn verwondingen overleden. Vandaag hoorde ik dat de “kapitein” van de jetski veel te veel gedronken had. Wat moet je met zo’n vent! Nu ben ik van mening dat je altijd te veel gedronken hebt als je auto gaat rijden of varen met ook maar één biertje. Maar dat is mijn mening maar hé. Het waarom zal ik wel nooit achter komen.

Wat ik dan zie wanneer ik mijn geliefde Koivijver inkijk dat is het volgende. Ik heb zojuist de Koi gevoerd, en daar zijn zij altijd weer dankbaar om. De Koi zwemmen met gezwinde spoed op de voer-ring af. De kleintjes halen de groten in en proberen voor te dringen. Geen probleem zie je ze denken, afsnijden gebeurt ook, ook geen probleem, kleven zie je ook gebeuren, geen enkel probleem.

Misschien moeten de asorijders dan maar eens een taakstraf krijgen bij een Koifarm in de hoop dat ze van deze “simpele” vissen wat kunnen leren.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App