Het staat te gebeuren; de jaarlijks bedevaart naar Arcen, alwaar de grootste Koi Show ter wereld zal worden gehouden in de kasteeltuinen. Toch zijn er drommen vis- en vijverliefhebbers die er nog nooit waren; te ver? te onbekend voor hen? Geloof mij op mijn woord dat wanneer je van water, van Japan, van Koi, van karpers, van vijveren, van gezelligheid en hobbygedruis houdt; dan is deze beurs niet te missen en beslist de reis waard.

Holland Koi Show

De eerste keren ging ik ook vanuit Groningen dagjes op en neer; een paar uurtjes karren misschien, maar carpool eens met een anderr en misschien wel meer ervaren hobbyist en ik kan je zeggen dat ook de reis het meer dan waard is. En anders maak je er gewoon een weekendje uit van en neem je je vrouw en kinderen mee want er is voor iedereen genoeg te zien en te doen.

een paar uurtjes opgesloten zitten met hobbyisten die staan te stuiteren van de voorpret

Ik meen me een tijd te herinneren dat dealers nog wel eens bussen organiseerden om deze show te bezoeken. Als er iets aanstekelijk werkt is het wel een paar uurtjes opgesloten zitten met hobbyisten die staan te stuiteren van de voorpret (ja zelfs nuchtere noordelingen worden hier enthousiast van; kun je nagaan). De weersvoorspellingen zijn goed en de show is nog verder uitgebreid en vernieuwd waardoor er ook voor de trouwe bezoeker nog nieuws achter de horizon te vinden valt.

Jumbo champ ndkoifarm niet klaar

KoiQuestion vind je er dit jaar in vol ornaat. We hebben ondanks ons eerste lustrum gevierd en zagen de miljoenste bezoeker voorbij komen op de website. Tijd dus voor de volgende stappen. Wil je weten wat deze zijn? Kom dan bij ons in de stand, we drinken graag een kopje koffie met je en natuurlijk valt er iets te winnen. Ook zal er bij ons in de stand een heuse primeur te vinden zijn. Niet komen is simpelweg geen optie…

Holland Koi Show

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

  1. Ik plan gewoon mijn vakantie erop Edgar. 😉 De show kan alleen maar de show zijn die hij is dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Het is dan wel handig dat die beschikbaar zijn natuurlijk. Het mooie weer altijd helpt ook mee.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App