Naar aanleiding van een verzoek van Tiebo of ik een interview wilde doen met Thomas in Osdorp (wie ben ik om dit te weigeren) reed ik vandaag dus even naar Koisdorp Posse. Eigenlijk wel logisch want ik woon 25 minuten rijden bij Thomas vandaan, en Tiebo woont op 3 uur rijden daar vandaan, en dan heb ik nog niet eens de tijd van paspoortcontroles meegerekend!

D:STEVEORG0-algemeenpresentatieSTWY-Osdorpconcept01 Layo

Osdorp vanuit de lucht

Ik wist niet goed wat ik zou aan treffen want het zou een zeer speciale vijver zijn. Wat kan er speciaal aan een vijver zijn, hij kan op de grond staan, hij kan van glas zijn of……
Na het gebruikelijke bakkie koffie met gebak ging ik dan eindelijk naar zijn vijver. Ik vond het een beetje vreemd want Thomas woont op de eerste verdieping, nu kom je vaker tegen dat men boven woont en met een trap naar beneden de tuin in kan.

IMG_0082

Vanuit zijn balkondeur en uit de kamer is de vijver goed te zien

Bij Thomas zit dat iets anders, want zijn vijver staat op het balkon! Eigenlijk is het een patio, maar apart is het zeker wel te noemen.

IMG_0073

De volle bezetting die snel minder zal worden

Engel:  Hoeveel kuub is jouw vijver en hoeveel Koi heb je er in.
Thomas:
1.950 liter water inclusief mijn filter. Ik heb op dit moment 13 Koi, morgen gaan er twee uit dat zijn mijn grootste van 50 +. Uiteindelijk blijven er 7 zitten tot ik ga verhuizen over ongeveer 3 maanden.

IMG_0080

De passie is duidelijk af te lezen bij Thomas

Engel:  Hoe filter je en waarom op die manier.
Thomas:
 Ik filter met Siporax, kaldnes K1 daarnaast een drukfilter met Siporax de filtoclear van Oase. De eerste heeft een pomp van 4 kuub en de tweede een pomp van 7 kuub. Omdat ik gekozen heb voor een te hoge Koibezetting, moet ik een zware filtering hebben anders gaat het fout. Daarnaast wordt per week anderhalf keer ververst, dit gebeurt door 24 uur per dag vers water toe te voegen.
IMG_0074
Engel: Waarom hou jij Koi, ik vraag dit speciaal want je moet toch wel een redelijke Koikichi zijn om Koi te houden op je balkon.
Thomas:
Het heeft bij mij te maken dat ik ADHD heb. Mijn hobby kan ik dus lekker thuis doen. Zo ben ik waar ik het liefst ben, namelijk thuis bij mijn vrouw en dochtertje – zij zijn het belangrijkst in mijn leven. Het is een beetje hoe de Soragoi rust brengt in de vijver zo brengt de Koivijver voor mij als ADHDer enorm veel rust na een stressie day.

Mijn vrouw en dochtertje zijn het belangrijkste in mijn leven

IMG_0078

Alles strak en netjes aangelegd

Engel:  Wat zou jij anders willen aan jouw vijver, hoe ziet jouw ideale vijver er uit.
Thomas:
 Alles echt gewoon alles! Mijn nieuwe vijver moet 8 bij 3 bij 1.75 worden en dan ga ik met een beadfilter waar twee zeven voor komen te staan. Met daarnaast een quarentaine bak van 7 kuub.
Engel:  Wat zeggen jouw vrienden/familie over jouw vijver en daarbij het opgeven van je balkon.

IMG_0075

De Kaldnes staat lekker te pruttelen

Veel mensen noemen mij toch al  “de clown”

Thomas: Veel mensen noemen mij toch al  “de clown” dus ze kunnen van mij zeggen wat ze willen, doe toch waar ik zin in heb. Mijn eerste Koivijver van het zelfde formaat als deze stond in mijn ouderlijke slaapkamer. Dit vond mijn vader nou weer niet zo’n goed idee, maar nadat een constructeur de gewichtsdruk nagerekend had voor de jaren 30 woning, bleek dat dit geen probleem was!
Engel: Hoe heb je berekent dat het gewicht van deze vijver op jouw balkon kan staan.
Thomas:
Het staat er nu twee en een half jaar. De betonnen vloer is 40 cm, en de bak zelf staat in feite op drie draagmuren, dus dit is geen formele berekening, maar wel een waar ik achter sta!

En na deze wijze woorden van Thomas uit Osdorp verlaat ik het Amsterdamse om weer naar IJmuiden te vertrekken.

Wil jij ook eens geïnterviewd worden omdat jouw vijver speciaal is, of jij zulke mooie Koi hebt, of gewoon omdat je het leuk lijkt, mail dan naar: engel@koiquestion.com

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App