Aankomend weekend openen de deuren van het jaarlijkse evenement Holland Koi Show in Arcen. Uiteraard staat de Koi centraal, maar ook dit jaar wordt er weer in de aquariumtent aandacht geschonken aan de Goudvis, Betta’s, garnalen en het inrichten van aquaria.

HollandAquariumShow2014_245

De Goudvisshow bestaat dit jaar uit 20 aquaria waarin verschillende goudviskweekvarianten worden tentoongesteld. De 6e Garnalen tentoonstelling zal bestaan uit 15 aquaria die de vrijwilligers zullen inrichten tijdens een workshop ‘aquascaping’ die zal worden gegeven door Mickey Paulsen. Mickey is de eigenaresse van het Nederlandstalige scapers forum, www.mioshaki.nl/forum. In haar eigen stand zal ze vier volgroeide aquarium-inrichtingen showen. Daarnaast zal ze tijdens de show nog drie andere aquaria inrichten.  Dat Mickey creatief is blijkt wel uit haar kunstwerken, ze is kunstschilder en haar werk zal dienen als extra prijs voor de Grand Champion Koi  en de hoofdprijswinnaar van de Holland Betta Show.

Stelling van Bettas4all

Stelling van Bettas4all

De Holland Betta Show pakt ook dit jaar weer groots uit. Met meer dan 300 deelnemende show Betta’s, gekweekt door kwekers uit meer dan tien Europese landen, zal hun hele stelling vol staan. Ik vindt de stelling vol met kleurrijke Betta’s ieder jaar weer een prachtig gezicht. Een echte aanrader om even te komen bekijken. De Holland Betta Show wordt ook dit jaar weer georganiseerd door het enthousiaste team van Bettas4all.nl.

Opvallend Goudvis aquarium

Opvallend Goudvis aquarium

Verder zijn er in de aquariumtent verschillende stands ingericht welke vissen en aquariumbenodigdheden zullen verkopen. Zelf ben ik dit jaar niet te vinden in mijn eigen stand, wel ben ik de meeste dagdelen aanwezig in de stand van KoiQuestion waar ik graag uw vragen beantwoord en waar ik enkele van mijn vissen graag aan u wil laten zien. Daarnaast geef ik vrijdagmiddag en zaterdag ochtend een lezing over de top 15 verschillende kweekvarianten van de Goudvis. Deze lezingen zullen gegeven worden op het Doeplein, het plein wat u niet kunt missen omdat het verbonden is aan de hoofdingang.

Hopelijk zie ik u op de show!
Met dan aan H.J. Smal

1 reactie