In mijn vorige blog vertelde ik over hoe de selectie verloopt. Nu neem ik u mee naar de Grand Champions van de toekomst!

Volgens the Boss is het makkelijk om vissen te houden, maar het gaat erom of je vissen kunt weg doen. Veel vissen die hij weggooit zijn goed, maar niet goed genoeg. Veel kwekers houden deze iets mindere vissen, maar hier worden ze zelfs niet eens verkocht.
Toon @ Momotaro

Hier zitten serieuze kanshebbers zijn voor de Grand Champion titel

Op de foto’s zijn een aantal echte tategoi te zien uit deze selectie. In het echt kan je het beter zien, maar de huidkwaliteit is zeer uniek! Overigens heb ik eindelijk de kans gekregen om (snel) wat foto’s te maken van bak nummer 8, waar alle top Koi in zwemmen. Hier zitten een aantal vissen die volgend jaar of het jaar daarna serieuze kanshebbers zijn voor de Grand Champion titel.
Toon @ MomotaroWaaronder een Sanke van bijna een meter. Het sumi is nog niet opgekomen, maar de vis is pas 6 jaar, en is dus nog lang niet gefinisht. De huidkwaliteit is eigenlijk specialer dan Lion Queen, en ik verwacht dan ook veel van deze vis.
Toon @ MomotaroOok zit er een kohaku in van 5 jaar en is al meer dan 90cm. Haar body is nog niet zo indrukwekkend, maar dit heeft alleen maar te maken met leeftijd en zal in de komende jaren flink toenemen.
Toon @ MomotaroDaisuke zei dat ik zelf de 1e senbetsu van showa mag doen in de komende dagen, hier kijk ik heel erg naar uit, aangezien je maar weinig met dit soort werk te maken krijgt op farms zoals deze. In ieder geval is de kurosen van dit jaar ten einde gekomen, en mocht ik de laatste zwarte visjes in de mudpond vrijlaten.

Tot de volgende keer of anders tot ziens in het Doeplein van de HKS!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App