Nog maar tien dagen en dan is het zo ver: de 22e editie van de Holland Koi Show (HKS)!

Op deze editie zijn zeer veel noviteiten te herkennen

“Arcen” is voor de meeste hobbyisten toch wel hét evenement van het Koiseizoen en iedereen kijkt elke keer weer reikhalzend uit naar wat de organisatie van de show voor hen in petto heeft. Door de verschuivingen in de organisatie afgelopen jaar, is er óók door de HKS een frisse wind gewaaid en zijn er deze editie zeer veel noviteiten te herkennen.

Eén van deze nieuwe onderdelen is het zogenaamde “Doeplein”, een bruisende plek waar het beleven van de hobby door hobbyisten de boventoon zal gaan voeren.
KQstand4
Op dit plein, mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Nishikigoi Vereniging Nederland en KoiQuestion, zullen tal van workshops, lezingen, demonstraties en andere leerzaamheden worden gehouden; Sharing Knowledge in zijn zuiverste vorm dus!

Wat kun je zoal verwachten?

We hebben getracht om zoveel mogelijk facetten van het Koihouden aan bod te laten komen op het Doeplein. Ben je van plan om een nieuwe vijver aan te leggen of je systeem te verbeteren? Kom dán naar de presentatie van Patrick Oude Groeninger over het ontwerpen van een vijversysteem op maat.IMG_0086 (2)
Of volg één van de lezingen van Jos Derks over biologische filtratie of het afvoeren van vuil! Ook staan er op het plein een aantal systemen opgesteld, zodat de werking daarvan op eenvoudige wijze duidelijk kan worden gemaakt.
Tot slot zal Jan Pel meerdere onderwerpen betreffende de chemie op vijvergebied aansnijden, waarbij zelfs leuke wetenschappelijke proeven worden gedaan om bepaalde dingen aan te kunnen tonen!
Jan Pel (3)
Heb je al een vijver, maar wil je je wat meer verdiepen in de kwaliteit en ontwikkeling van Koi? Dan zijn de lezingen van Jos Aben (Potentieel temperatuur en groei)

breeder_Aben

Of John de Leur (groeipotentie bij jonge Koi) echt een aanrader.
John de leur
Ook de workshop kwaliteitsherkenning van onze eigen Tiebo Jacobs over Go-Sanke of de lezing van Anton Font Freide over Goldfish zijn aan te bevelen om te bezoeken. Last-but-not-least is voeding een zeer belangrijk punt in de ontwikkeling van Koi. Om dat onderwerp op deskundige wijze toe te lichten hebben wij Mike van Zijl (Nedkoi) gestrikt.

Morgen deel twee van mijn promoblog HKS

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App