Ik zweet me hier een ongeluk in het hete Okayama, echter het werk op de farm blijft doorgaan. In augustus kan het hier 40 graden of meer worden. In de kassen is het dan 50 graden, maar er wordt gewoon doorgewerkt! Ze hebben me “jammer” genoeg een nieuw klusje geleerd: netten schoonmaken.Niet de netjes met de stelen, maar de grote netten die in bakken worden gehangen om de Koi in te laten paaien, of voor tosai. Deze netten zijn soms erg vies, en het kost ongeveer 30/40 minuten om een net met hogedrukspuit schoon te maken.

images (1)

Zo zien de netten er na de schoonmaak weer uit 😉

Nieuw voor de farm is dat de jongbroed na selectie toch nog een kans krijgt om zich te bewijzen

Tussen de 700.000 tosaitjes van TM zitten natuurlijk grote en kleine Koi. Samen met Daisuke hebben we alle kleine Koi er tussenuit gehaald, en deze gingen meteen terug de mudpond in.
Toon @ Momotaro
Dit is iets nieuws voor de farm en ze gaan kijken of deze visjes binnen een week even groot zijn als de rest.Zo niet, worden ze uitgeselecteerd. Van de normale vissen mocht ik naar de eerste selectie kijken van deze jonge kohaku.
Toon @ Momotaro
Het viel me op dat vooral op patroon geselecteerd wordt, en de vis mag geen raar body hebben. Veel makkelijker dan de selectie van showa dus, waar soms het verschil tussen een goede showa, en bagger heel klein is.
Toon @ Momotaro
Ook mocht ik nog van Adam een uur lang toekijken hoe hij de 2de senbetsu van Showa deed. Dit was voor mij erg interessant en ik heb veel geleerd. Normaal wordt deze selectie alleen door de “Big Boss” Maeda san gedaan, maar hij had andere dingen te doen en vertrouwde het deze keer aan hem toe.
Toon @ Momotaro
Adam was al heel streng in deze selectie ,en maar een klein aantal Showa zijn goed genoeg, maar soms zei hij bij een vis die hij doorliet: deze zal bij de volgende selectie door The Boss eruit gegooid worden. Maeda-san is dus nog veel strenger!
Toon @ MomotaroVolgende keer meer over de senbetsu!

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App