Bij het afvissen van een vijver viel me iets op. Tussen alle visjes van 1 maand oud (5/8cm) zat een benigoi van al zeker 20cm! Ik heb wel 20 keer gevraagd of dit een achtergebleven vis was van de vorige kweek, maar iedereen bleef volhouden dat dit dezelfde kweek was.Toen ik dit aan Daisuke zelf vroeg zei hij: Lion Queen Benigoi!

1788297_orig

Zou de Benigoi zich zo mooi ontwikkelen?

Erg grappig om te zien en misschien komen we op de komende veilingen nog een superjumbo tegen. Ook bevatte een van de grote vijvers waar ik het al over had het resultaat van TM van dit jaar.Het ging dan ook om 700.000 vissen!
images TM is de veel gebruikte afkorting van de Kohaku; TM Kohaku van Momotaro, deze prachtige Koi is een van de belangrijkste ouderdieren van Momotaro en meet maar liefst 95 cm.
™ kohaku

Tussen deze 700.000 koi zitten natuurlijk niet alleen maar top Koi.

Dit jaar is TM met 2 GinRin mannelijke Kohaku gekruist. Ik vroeg Daisuke of dit niet de groei belemmerde, maar hij zei dat Mako GinRin heel erg groot worden. Uit het resultaat krijg je immers toch GinRin en normale Koi. Tussen deze 700.000 koi zitten natuurlijk niet alleen maar top Koi. Een groot deel is aka muji of shiro muji of gewoon niet goed. Zelfs zitten er soms sanke tussen, vanwege mako, maar deze zijn niet goed.

kin_ginrin_top

Voorbeeld van een prachtige Ginrin Kohaku

Het is maar een klein percentage wat gehouden wordt en goed genoeg is, dit maakt koi duur. Daisuke zegt dat je het percentage goede koi maar weinig kan verbeteren als kweker, daarom maken ze elk jaar miljoenen vissen om veel kwaliteits-Koi over te houden.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie