Op dit moment worden er erg veel vijvers die naast de farm gelegen zijn afgevist. Dit zijn vijvers met betonnen of folie wanden, waar naderhand een laag klei/modder op de bodem is geplaatst.
Ik zal niet alle “ikeages” beschrijven, want meestal zijn het gewoon tosai, toch wil ik je niet onthouden van enkele hoogtepunten. Want veel mensen denken dat Koi kweken “zo maar” even gaat, nou dat valt toch wel aardig tegen.
image (4) Twee maal hebben wij erg grote vijvers afgevist, ongeveer zo groot als een half voetbalveld. Zie je het voor je een voetbalveld is ongeveer 60 m breed tot 100 m lang.

Je moet niet vergeten dat het slepen gewoon onder een temperatuur van 32-36 C gebeuren moet

Dit was erg veel werk aangezien deze grote vijvers 4 keer moeten worden afgevist, en het sleepnet loeizwaar is! Ook niet te vergeten is dat al dit werk in de brandende zon vericht wordt zonder enige schaduw met temperaturen tussen de 32-36 graden.
P1070366 En dan komt nog de “hiroi”, het oppakken van de vissen. Momotaro en Sakai Fish Farm zijn de enige die dit doen, hier werd ik echt getest.
P1070389Uit grote vijvers waar alleen kleine plasjes in staan moet dan de kleine achtergebleven Koi uitgehaald wprden. Je zakt wel 40 cm in de modder en gaat zo met 2 á 3 man 2 keer de hele vijver af, op zoek naar visjes van 2 tot 4 cm.
Cartoon angry army drill sergeant shoutingHet voelde als een zware bootcamp training, ik was helemaal gesloopt na een aantal dagen, maar het is toch gelukt. en weer een mooie ervaring rijker!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App