Het onkruid rond de vijvers wordt vrij groot en allerlei dieren die een gevaar vormen voor de werknemers en vijvers gaan zich hier in nestelen. Daarom moeten ze zo snel mogelijk verwijderd worden. De volgende begon met het observeren van koi. Bij Momotaro worden alle Koi in de vijvers nauwkeurig in de gaten gehouden, en Daisuke zelf staat al om half 5 op om de vissen met de hand te voeren. Hierdoor kunnen problemen optijd worden opgemerkt en opgelost. Op in de binnenvijvers worden alle vissen geteld, en alle waterwaardes en temperaturen genoteerd.

Daisuke zelf staat al om half 5 op

Na het ontbijt werden in het vishuis waar de mannelijke ouderdieren verblijven 2 vijvers afgevangen en in 2 trucks geplaatst. Met deze mannetjes was niet het resultaat behaald wat ze verwacht hadden en werden gedoneerd aan de golfclub in Okayama waar Maeda-san vaker kwam. Met veel moeite kwamen de volgeladen trucks de steile bergen op. Eenmaal aangekomen was het personeel erg onder de indruk en erg blij met de vissen. Ze werden verdeeld onder 4 vijvers op het terrein. Er zaten erg mooie vissen tussen en ik moest deze vissen, die van betere kwaliteit waren dan mijn Koi, in een vijver zetten waar ze waarschijnlijk eindigde als reigervoer.

Toon @Momotaro Koi Farm

Toon @Momotaro Koi Farm

Maar de golfclub was er heel erg blij mee en daar ging het om. Die avond moest Daisuke naar Hiroshima voor een vergadering, en ging ik naar Adam toe voor het avondeten. Zijn Japanse vrouw was erg gastvrij en had Japanse hamburgers gemaakt! Het eten was erg lekker en ik heb met Adam nog interessante gesprekken over Koi gehad.

 

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App