Na de harvest moesten een paar mannelijke ouderdieren verplaatst worden. Yes; kon ik mooi even mijn koi sok vaardigheden die ik opegdaan heb bij Koi Online laten zien. Ik dacht dat ik in Nederland toch vrij goed was in het verplaatsen van koi met een sok, maar aan die gedachte kwam gauw een einde. Mijn techniek werd al snel afgekeurd door Adam, want de vissen konden te veel spartelen in de sok. Er zit inmiddels wel verbetering in….

Het waren Lion Queen en TM Kohaku!

Na in de afgelopen dagen veel vijvers geschrobd te hebben en vele uurtjes kurosen (soms 10 uur op een dag) was het tijd voor iets spannends. Daisuke vroeg of ik mee wilde komen en wees in koihuis nummer 5 naar een kleine blauwe afgedekte vijver. Hij klapte het zeil open en ik zag 2 grote monsters zwemmen. Het waren Lion Queen en TM kohaku!

™ kohaku

TM Kohaku 95cm

IMG_4448c

Lion Queen – Grand Champion AllJapan Koi Show 2014

Nadat ze waren gebruikt voor de kweek van dit jaar, werden ze even in quarantaine geplaatst en mochten nu terug naar hun vijver! Er stond een truck klaar met een grote bowl en de 2 toppers werden in de bowl geplaatst. Het was erg indrukwekkend om deze vissen van zo dicht bij te zien, vooral lion queen. Ze is inmiddels de meter gepasseerd en in betere conditie dan op de All Japan Show! Wat een huidkwaliteit op een vis van deze lengte! Absoluut uniek! Dit was het voor vandaag, stay posted!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BL6C8B23EI0]

p.s. excuus voor de vele uitroeptekens, maar k was dan ook werkelijk enthousiast 😉

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Hallo Thomas; scherp opgemerkt! Niet het bijschrift van de foto is onjuist, maar de verkeerde foto er erbij geplaatst. Alhoewel beide subliem is de ene de andere toch echt niet. Inmiddels aangepast. bedankt!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App