We staan aan de vooravond van de Holland Koi Show en er is veel, héél veel nieuws te melden. We doen dat dan ook in diverse artikelen die deze uitgave van KOI 115 rijk is. Een uitgave die vooral in het teken staat van Shows in het algemeen en de Holland Koi Show in het bijzonder.Wist u dat de toegang dit jaar voor personenonder de 18 jaar gratis is als daar een betalende volwassene tegenover staat? Wist u dat u bij dit blad ook nog eens zes kortingskaarten ontvangt, waarmee u méér dan 25% korting krijgt op de toegangsprijs? Hierdoor kunnen twee volwassenen met twee kinderen al voor 22 euro naar binnen! U houdt dan zelfs nog vier kortingskaarten over om familie en vrienden mee te nemen! Geen geld voor een dag om niet snel te vergeten.

Er is namelijk enorm veel te beleven dit jaar. Een andere opzet, een meer Oosterse uitstraling, spetterende optredens en meer interactie met de bezoekers! Tevens ontvangt u bij dit blad een cadeaubon, die u bij één van de kimonomeisjes (die de show opfleuren) kunt inleveren voor een heel leuk presentje. Heeft u gelijk een smoes om met zo’n mooie dame op de foto te gaan!

Vooruitblik HKSDada AkiraKoiBijbel
Theo van Bladel licht de show verder toe in een voorbeschouwing van de 22e Holland Koi Show.Maria van den Broek stelt Dadadadan Tenko aan u voor en Hugo Smal beschrijft de locatie van de show door in te zoomen op de waterpartijen die in de Kasteeltuinen van Arcen rijkelijk zijn vertegenwoordigd. Die tuinen van de Kasteeltuinen alleen al zijn het toegangsgeld meer dan waard. Wij hopen u te mogen begroeten op vrijdag 15, zaterdag 16 en/of zondag 17 augustus.In deze uitgave van KOI magazine vindt u reportages van de diverse Europese shows van de afgelopen maanden. Ruud Besems doet verslag van de “Third Z.N.A. All European N.V.N. Young Holland Koi Show”, ook wel eens “oneerbiedig” de “Mini HKS” genoemd. Ronald Stam belicht de show van de Belgium Koi Society. Ondergetekende doet verslag van de Euregio Koishow in Oldenzaal, Ruud Besems was aanwezig op de “Later Young Koi Show in Berlijn” en René Gerritzen toont ons de mooiste vissen van de “All European Shinkokai” te Rijswijk.
Mini HKS BKS Euregio Show
Natuurlijk komen er in deze KOI ook andere onderwerpen aan bod. Bas van der Hulst brengt deel één uit zijn serie “vijverbouw”. Chris de Wit probeert u te inspireren en enthousiasmeren om een overkapping voor uw vijver te bouwen in “Het Zelfbouwhoekje”, zodat u ruim de tijd heeft om te plannen en te bouwen vóór de komende winter. Ik zoom met de 45e KoiBijbel weer eens in op een kweker uit het Zuiden van Japan. Toshihiro Ueno van Ueno visfarm is een echte Showa specialist. Een beetje bijgelovig, maar gezien de kweekresultaten durf ik daar niets van te zeggen.
German YoungVijverbouw Kasteeltuinen
Over kwaliteit gesproken, Martin Kammerer gaat diep in op de verschillende termen en gradaties waarover wordt gesproken om de verschillende kwaliteit koi aan te duiden. Johan Leurs interviewde Omachi. Ad Jacobs ging op verkenning bij Colombo, terwijl Rupert Bridges u alles vertelt over de manier waarop een koi zich voortbeweegt. Alie de Boer vertelt gepassioneerd over haar bevindingen van dag vijf tot en met acht als deelneemster aan de Koi University.
OmachiVerkenning Koi University
Het onderwerp “Aquascaping” wordt belicht door Mickey Paulssen. Aquascaping is het creëren van een miniatuurlandschap onder water, waarbij wonderbaarlijk mooie resultaten worden gehaald. Natuurlijk komt ook deze tak van sport overgewaaid uit Japan. Grondlegger van dit moois is Takashi Amano. We hebben een aantal van zijn creaties live in Japan mogen bewonderen en zijn diep onder de indruk. Mijn wintermaanden zullen gevuld worden door een nieuwe hobby.
ZelfbouwhoekjeAquascaping Hoe vijvert de KVA?
Mickey startte speciaal voor dit artikel twee aquascapes op, waarvan het eindresultaat op de Holland Koi Show te zien zal zijn. Miroshaki (hét Nederlandstalige forum op aquascapegebied) is namelijk vertegenwoordigd in de aquariumtent. U kunt hier terecht om te lekkerbekken, maar ook voor informatie en workshops. Mickey stelt tevens drie prijzen beschikbaar. Ze zal tekeningen maken voor de winnaars van de Grand Champion koi en van het beste Betta mannetje en vrouwtje van de show.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App