Er zijn inmiddels al weer een aantal dingen gebeurd! Ik kan helaas niet al te veel foto’s maken want hier is tijdens het werk geen tijd voor. Ook wil ik dit zelf niet want de Japanners stellen het niet op prijs als je de toerist uithangt terwijl de rest doorwerkt. Wel kan ik tijdens pauzes en vrije dagen leuke foto’s en filmpjes maken, die zullen in de komende weken nog wel op KoiQuestion verschijnen.

de Japanners stellen het niet op prijs als je de toerist uithangt

Daisuke ging met een stand op de kleuterschool van zijn kinderen staan met “catching Koi”. Ik moest zelf nogal lachen om het idee en hij vroeg mij om mee te gaan. Hij nam een zak mee met een stuk of 250 Koi die niet de moeite waard waren om door te laten groeien; en een luchtpomp. Ook behandelde hij ter plekke de Koi nog even voor Koi Sleepy Disease. Alle Koi hebben dit virus vanaf moment 1, en Momotaro behandeld de vissen hiertegen als ze nog een paar maandjes oud zijn. Volgens Daisuke is KSD erg goed en makkelijk te behandelen met vooral zout, en nog een vloeistof waar ik nog even voor moet navragen wat het precies is.

Toon @Momotaro Koi Farm

Nadat alles was klaargezet en we naar een voorstelling hadden gekeken van zijn 5 jarige dochter kon het spektakel beginnen! Het was erg populair onder de kleuters, en de ouders! Nadat de kinderen een aantal Koitjes hadden gevangen, mochten ze deze mee naar huis nemen.

Daisuke heeft inmiddels een hele bak met Koi voor scholen

Bijna alle ‘Koitjes’ werden meegenomen en Daisuke heeft inmiddels een hele bak met Koi voor scholen in de buurt die aan catching Koi willen doen. Op het KSD verhaal kom ik nog terug…

Over Bram Rohaan

Bram's passie voor de Nishikigoi leidde hem naar de bron en sindsdien heeft hij meer dan een jaar lang alle ins & outs van het Koi kweken ervaren bij de meesters Marudo en Dainichi. Daarnaast werd Aquacultuur in Wageningen gestudeerd en op dit moment is hij werkzaam als assistent manager bij 's werelds eerste land-based zalmkwekerij Langsand Laks te Denemarken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App