In Zweden werd dit weekend gestreden om de grote prijs van Påarp, zoals de stad van dit wedstrijdtoneel naam heeft. En zoals het in Nederland geregeld geldt dat de zuiderburen er met de grootste eer aan de haal gaan, zo geldt dit ook voor onze Zweedse deelgenoten die Koi Consult Denmark uit – jawel – Denemarken zich mochten rapporteren op de hoogste trede van het podium.

De lengte mag dan niet meteen zeer imponeren, de kwaliteit deed dat wel

Met een Sanke van ‘slechts’ 65cm weten de jongens uit Denemarken, die ook in Oldenzaal al succesvol waren, de eer voor zich te winnen. De lengte mag dan niet meteen zeer imponeren, de kwaliteit deed dat wel, aldus Danny van der Veen, eigenaar van Frieslandkoi en aanwezig als deelnemer en standhouder op het terrein van Djurparken i Helsingborg waar de show werd gehouden. Zij waren zelf ook succesvol op hun eerste interland, waarover later meer.

 

picture courtesy: Danny van der Veen – Frieslandkoi

 

Djurparken i Helsingborg

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App