In de lengteklasse 50 tot en met 70 centimeter was het een Kohaku van Koi Kichi World die zich de allerbeste mag noemen. De relatief jonge Koi van nog geen drie jaar oud werd door Tjaard van Balen geselecteerd bij Yamatoya. Wanneer je de Koi bekijkt is er om de drie a vier seconden weer een ander kenmerk dat je aandacht trekt; Het mooie hoofd, de goede.. nee fantastische odome, het spannende patroon, grote vinnen, goed afgelijnd kiwa en een subtiel sashi.

2014-05_Shinkokai_AC_logo
Je ogen gaan als een malle over deze Koi en al die bijzondere kenmerken in vooral het patroon waar je dan ook zo een kwartiertje naar kunt kijken voor je er erg in hebt. Het patroon biedt de Koi afdoende ruimte om ook in de grotere lengteklassen tot de verbeelding te spreken en met de jonge leeftijd die zij heeft is dat geen irreële gedachte, Ook het pigment, dat in elke schub een vurige kern toont, laat zien dat zij nog voldoende in haar mars heeft.  Natuurlijk kan de Koi witter, het rood ook roder, maar dat verklapt allicht dat ze nog niet op haar mooist is en dat hoeft ook niet bij een lengte van circa 60cm. De vis oogt jong, krachtig, maar is wellicht iets te dik misschien of is dit juist uitstekend en is dit de body die je graag ziet op een Kohaku met jumbo potentie? Wat denk jij?

Net iets te dik of de ideale lichaamsbouw; wat denk jij?

Deze beschrijving van de Adult Champion en die van alle andere Major Awards van de European Shinkokai Koi Show in Rijswijk vind je nu terug in het lijfblad van de Koi2000 vereniging; de KoiWijzer waarvoor we het wedstrijdverslag mochten schrijven. Deze kun je ontvangen als lid of los kopen bij de betere boekenzaak.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App