De koi is niet alleen een prachtige siervis, maar ook daaruit voortvloeiend ook een sterk en populair symbool als tatoeage waarover ik ook zelf mee kan spreken. Waar de een een engel neemt, neemt Engel een Koi. Jawel, de hoofdredacteur van KoiQuestion laat een Koi vereeuwigen op diens lijf. Een interview met de IJmuidenaar Engel kromhout van der Meer.

Tiebo: Waarom in hemelsnaam wil je een tattoo Engel?
Engel: Persoonlijk vind ik het iets toevoegen. In de zin van; toevoegen aan mijn persoonlijkheid. Ik weet dat er volksstammen zijn die het asociaal vinden. Dat moeten zij maar weten, iemand die mij kent weet dat ik de normen en waarden op een hoog niveau heb staan. Overigens Prins Bernhard had ook een tattoo.

Showa Kim

Deze Koi staat model voor de tattoo

Tiebo: Waarom heb je het niet 40 jaar eerder gedaan?
Engel: Ik heb reeds twee tattoo’s van ongeveer 15 jaar oud. Daarvoor had ik niet echt de behoefte, wel van “dat wil ik ook nog eens een keer……..”

Tekening

Zo ongeveer wordt de Tattoo met een aanwijzing dat de vin iets groter moet

Tiebo: Waarom wil je een tatoeage van een Koi?
Engel: Omdat ik niets met voetballen heb, hahahaha waarom een van een Koi, wat denk je zelf, het is mijn passie het maakt mij gelukkig, het geeft mij rust, NOOIT eerder heb ik zoveel genoegdoening in een hobby gehad als met de Koi.

Tiebo: Waarom deze Showa? Is ie van jou?
Engel: Ik hou van een Showa welke een patroon heeft zoals deze. Deze Showa is kampioen geworden in Bokrijk en was van Kim’s Koi, onze sponsor. Ik wilde hem graag hebben maar hij werd geveild in de week er op, ik heb daar nog een blog over geschreven. Ik heb per mail een bod gedaan welke achteraf te laag was. Maar wanneer ik zelf heen had gegaan, tja achteraf weet je alles, toch. Afijn nu zal iemand anders er zeer blij mee zijn denk ik dan maar.
Tiebo: Dit is een foto, welke stijl zal het uiteindelijk op je arm worden?
Engel: De foto wordt nu nagetekend door mijn vrouw die een kunstenares is met schilderen op zijde. Hij komt niet op mijn arm maar op mijn borst en hij zal ongeveer een A4 aan lengte krijgen!
Free-Shipping-Dragon-tattoo-equipment-tattoo-needle-black-tattoo-machine-gd9007
Tiebo: ben je bang dat het pijn zal doen?
Engel: Nee helemaal niet. Uiteraard voel je wel wat, maar no pain no fame, toch? Daarbij wanneer je bloed moet afgeven dan heb je toch ook geen pijn?
Tiebo: Wie is de artiest die het mag gaan maken.
Engel: Ik laat hem door mijn kleuter- en lagere school vriend zetten. Peter van Beusekom doet dit al bijna zijn hele leven. Hij kent de klappen van de zweep ofwel de op en neergaande beweging van de naald. Hij is werkelijk waar een groot artiest. Op zijn site laat hij bewust niet alles zien wat hij gemaakt heeft, want hij wil juist dat de mensen een exclusieve tattoo hebben!

M590/0083

Zou Peter ook roze handschoenen hebben?

Tiebo: Wanneer gaat het gebeuren?
Engel: Even voor Arcen op 13 augustus gaat de naald er in, hahaha ik ben echt blij want ik heb een maand lang gezocht naar deze Showa.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App