Begin juni waren er enkele kwekers in ons land om de European Shinkokai Koi Show in Rijswijk te voorzien van een jury-oordeel. Behalve deze werkzaamheden doen de Japanners zich natuurlijk ook tegoed aan ons kikkerlandje, maar dat daarbij de Koi dealer weer een doelbestemming is mag je ze niet kwalijk nemen. Het is ook voor hen een uniek moment om de mensen die ieder jaar bij hen op de stoep staan, de dienst terug te bewijzen.

de vis was dusdanig zwaar dat ook Maruju kwam aangespurt 

Zo ook in Tiel. Als Rob de Vos (Ornafish) binnenkomt wordt een klant van Joachim Luisman – eigenaar van Koicenter Tiel – pardoes overvallen door de lijfelijkheid van de voor hem tot op dat moment grote namen uit een boek of van het web. Yamazaki, Maruju en Izumiya stonden zowaar achter hem terwijl hij een laatste inspectie deed aan twee door hem aangekocht Momotaro vissen; een Showa en kohaku van circa 60 a 70 centimeter.

 

Joachim Luisman: We kennen elkaar natuurlijk goed en het is altijd leuk om ze een keer bij mij te ontvangen want meestal is het andersom. We waren in de opgroei om uit de 200m3 bak de kohaku van Christiaan te scheppen toen al vrij snel Yamazaki aangerend kwam en zei: Nee, dat doe ik wel. Natuurlijk heel attent van hem en ook de klant vond het geweldig natuurlijk.

De vis was aardig groot en de zak met water + de vis was dusdanig zwaar dat ook Maruju aangespurt kwam om de vis uit het water te liften en naar de zuurstof fles te brengen. Samen pakten ze de kohaku in en brachten ze de doos netjes naar auto van de klant. Na afloop zijn ze nog met elkaar op de foto geweest en wellicht treffen ze elkaar nog eens in Japan. De klant was in ieder geval super tevreden. Het komt niet vaak voor dat kwekers je vis inpakken en in de auto zetten. Leuk om te zien.

 

Breeders visit @Koicenter Tiel

Joachim en de nog altijd enigszins flabbergasted Christiaan samen op de foto met de kwekers die hij voorheen enkel kende uit een boek of van het web.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App