Het was ongeveer 10:00 uur dat ik vertrok richting Bokrijk te België, een beetje Koikichi weet waarom. Uiteraard om weer 3 dagen te vertoeven op het terrein van het openluchtmuseum wat zo’n 550 hectare groot is, en waar de Belgian Koi Society een behoorlijk stuk terrein voor de Koishow van België ter beschikking heeft gekregen.
IMG_0016Achterin de auto de KQBBQ ingeladen welke zo’n 2 keer per jaar uit de schuur gehaald wordt om onze hongerige monden te vullen, uiteraard naast het natje…….. waar wij ook niet vies van zijn 😉
IMG_0012Even een klein omweggetje gemaakt om mijn KQ-collega Patrick van station Eindhoven op te halen om voorwaarts te kunnen naar het mooie België. België het land waar ik graag kom vanwege de altijd aanwezige beleefdheid en gemoedelijkheid en het geduld wat de mens daar nog heeft, heerlijk!

Zo zie je maar dat relaxing en hard werken ook zeer goed samen gaan

IMG_0026.CR2

Na een kleine anderhalf uur waren wij bij het show terrein waar iedereen al volop bezig was zijn stand in te richten.
Ook hier zag je een relaxte manier van hard werken. Zo zie je maar dat relaxing en hard werken ook zeer goed samen gaan. Omdat wij nog “even” moesten wachten op Tiebo en Remy, (zij moesten uit Groningen via Wassenaar naar  Bokrijk) hadden wij ruim de tijd om  het terrein te te verkennen en diverse mensen de handen te schudden.
IMG_0028

]Het terrein wat de volgende dag de Arena zou worden van de Grand Champion en de diverse andere award’s tussen alle Koi die op het moment door hobbyisten en dealers in de vats gebracht werden.

IMG_0025

Het was weer als vanouds gezellig ingericht. Volgens mij waren de stands iets dichter op de vats geplaatst zodat je ook sneller contact hebt met het bezoekende publiek. Iets wat de volgende dag ook zo uitkwam. Gezelligheid troef!
IMG_0039

Ook wat betreft het weer, wat werkelijk fantastisch was, en mede veroorzaker was van een zeer gezellige, gemoedelijke sfeer op de Koishow. Vele stands hadden allerlei super aanbiedingen waar de bezoeker zijn voordeel mee kon doen.
De innerlijke mens werd ook verzorgd door de plaatselijke frituur om het cholesterolgehalte weer flink te verhogen.
IMG_0044

En dan waren daar natuurlijk de Koi, de Koi waar wij allen voor komen, om ons te vergapen aan de kwaliteit. De kwaliteit die in de Koi-Arena zeer hoog lag met een zeer groot aanbod is het dan ook erg moeilijk geweest voor de jury. Wat dan ook weer door het bezoekende publiek vele Ooohs en Aaaahhhss opleverde terwijl de ogen bijna uit de kassen vielen van bewondering.
IMG_0013

Of het geslaagd was? Zeer zeker, ook het KQ team heeft zeer genoten, gezelligheid in de Koi-Arena en gezelligheid in het gehuurde huisje met een bbq-tje en een borreltje wat wil een mens nog meer!
Wij hebben genoten, en hopen dat de bezoekers dat ook gedaan hebben. En voor nu even pauze voor wat betreft de Koishows, in afwachting van de HKS te Arcen! Wij zijn er zeker, jij ook?
IMG_0029
Ondanks alle gezelligheid was er toch wel een zwarte vlek, eentje die voor sommigen een donker-zwarte dag was. Lees: http://www.koiquestion.be/2014/06/22/zorg-en-traan-om-koi-in-bokrijk/  ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de eigenaren erg veel sterkte te wensen in deze voor hen zo moeilijke dagen. Zodra de precieze oorzaak bekent is zal KoiQuestion hierop terugkomen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.