Filip en Els Poppe mogen zich voor het tweede opeenvolgende jaar de Grand Champion Award in ontvangst nemen morgen op de Belgian ZNA Koi Show 2014. Vorig jaar nog was het de Sanke genaamd ‘Sunshine’ die de winst voor het Belgisch hobbyisten-paar mocht optekenen. Nu is het de beurt aan een Kohaku.

82 centimeter terwijl ze nog maar in haar vijfde levensjaar verkeerd

Gekweekt door wederom Sakai Fish Farm (SFF) heeft deze vrouwelijke Koi een lengte van maar liefst 82 centimeter weten te bereiken terwijl ze nog maar in haar vijfde levensjaar verkeerd. Afkomstig van de potentievolle bloedlijn ‘Shining Rose’ heeft ‘Miss Rose’ de familienaam hoog gehouden. Datzelfde geldt voor Filip Poppe; die de vis niet eerder meenam en nu vond dat ze er echt klaar voor was. Hij had gelijk.

2014-06_BKS_GC_logo

Het is altijd weer heerlijk om nieuwe vissen te zien mee strijden op het hoogste podium.
Uiteraard gaan we dieper in op Miss Rose; voor nu geniet je van het eerste beeld van de Grand Champion op BKS Koi Show 2014.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

  1. Wie gaat me vertellen over het rood (hi) van deze vis?… ik vind het dof op de foto maar herken de kwaliteit… En komt deze beatifull lady ook hoge ogen gooien op Arcen…