Met het gloren van wat zich een stralende ochtend mag noemen, breekt ook de eerste dag van de Belgian Koi Show 2014 aan. Desalniettemin zijn wij tijdens het opbouwen van de stand gisteren al even langs de vaten geslopen om – zonder dat zij het in de gaten hadden – een indruk konden krijgen van de competitie dit weekend.

Bijzonder positief verrast waren wij. De diversiteit is aanzienlijk en de grotere sizes in ook vooral de Gosanke zijn rijker vertegenwoordigd dan ik gewend ben op deze show. Natuurlijk is daar de Grand Champion van Oldenzaal, maar wat te denken van een Sanke die ik in 2009 al eens besprak; een Momotaro Godan Sanke van Interkoi Arendonk. Hoe zwemt deze vis er op zesjarige leeftijd bij? In Bokrijk kom je het te weten.

Nieuwsgierig naar de zwemslagen van deze gevinde vrienden? In Bokrijk kom je het te weten

De titelverdediger Filip Poppe is ook aanwezig en liet opzettelijk zijn vissen – waaronder een Kohaku van 82 cm die hij nog niet eerder ten tonele liet verschijnen – aan de achterzijde van zijn vat in diens plastic zak dobberen. Wil je weten wat hij heeft meegebracht? In Bokrijk kom je het te weten.

Ook Dirk van Elna Koi bracht een Sanke in de 80-regionen mee die wij nog niet eerder mochten aanschouwen; Johnny Lievens bracht zijn Grand Champion (Arcen 2011). In ons voorbijgaan moesten we ruimte maken voor ’t Hoveniertje die juist enkele vissen inbracht die toch met twee mensen in een zak al zwetend getransporteerd werden naar hun weekendverblijf. Nieuwsgierig naar de zwemslagen van deze gevinde vrienden? In Bokrijk kom je het te weten.

Het lijkt er daarmee op dat de Grote prijs van Bokrijk er eentje zal zijn die zwaar bevochten zal worden

Terwijl de netten over de vaten ons het zicht belemmerden hebben we nog zeker 4 klasbakken waar kunnen nemen waaronder dus diverse die ons op het eerste oog niet bekend voorkwamen. Het lijkt er daarmee op dat de Grote prijs van Bokrijk er eentje zal zijn die zwaar bevochten zal worden. Wil je deze strijd live meemaken. Kom vandaag en morgen naar het Domein Bokrijk in Genk; daar kom je het te weten.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App