En wéér flikten ze het: Grand Champion worden tijdens de Mini Holland Koi Show! In opvolging van de vorige editie, werd dit keer een Nidan Kohaku van de kweker Maruboshi door de Jury bekroond tot de beste Koi van de show.

Deze Koi (liefkozend Sjakie genoemd) hebben Bert Jan en Jaqueline van ’t Hul in 2011 gekocht als een tosai van 28cm. Nu 3 jaar later meet deze beauty op de staart af 60cm, nog nèt binnen de richtlijnen van de Mini HKS, waar ingezette Koi een maximale lengte van 60cm mogen hebben.

Binnenkort volgt een sfeerverslag van deze leerzame en gezellige dag

De derde editie van dit geweldige initiatief van de NVN om hobbyisten kennis te laten maken met het inzetten van Koi tijdens een show, werd onder flinke belangstelling georganiseerd bij Lodder Bonsai te Harmelen. Binnenkort volgt een sfeerverslag van deze leerzame en gezellige dag, voor nu rest de foto van de Grand Champion Mini HKS 2014 en haar eigenaars.

picture courtesy: Rene Gerritzen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App