Na een leuke rit richting Flevoland, ontmoete ik eindelijk Edgar ten Boske, de winnaar van onze Vis-Quiz eind vorig jaar gehouden.

Jos Aben bekend van Yoshikigoi in Polen

Niet zomaar een wedstrijd maar een waar je een Kinrin Chagoi kon winnen van niemand minder dan Jos Aben. Jos Aben bekent van Yoshikigoi in Polen. Omdat ik lid ben van het fijne KoiQuestionteam mocht ik niet meedoen met de wedstrijd, zoooooo jammer;-) maar ook weer logisch toch? Uit deze woorden laat ik eigenlijk wel blijken dat ik de Chagoi ook wel had willen winnen, edoch hij is Edgar van harte gegund hoor. Ik werd hartelijk ontvangen door Edgar met eerst even een bakkie/gebakkie wat toch altijd wel prettig is na een lange rit.
image_2image_1

 
Engel: waarom deed jij mee met de KoiQuestion-Quiz.
Edgar: Hahaha, ja dat is ook zo wat, ik doe eigenlijk nooit mee aan wedstrijden of loterijen want echt geloof mij, ik win nooit wat.

voor zo’n prachtige Chagoi wil ik wel eens een keer meedoen

Nu dacht ik, weet je wat, voor zo’n prachtige Chagoi wil ik nog wel eens een keer meedoen. En het resultaat zoals je weet is fantastich. image (5) Engel: Wat dacht jij toen jij het mailtje kreeg van Tiebo.
Edgar: Ik dacht eerst nog, huh een mailtje, want ik stond op een welbekend pretpark in de buurt van Tilburg.

Ik vond zelfs de Python een kinderglijbaantje

En ja hoor dit zijn de mailtjes die ik wel dagelijks wil ontvangen…… ik was zo super blij met mijn gewonnen prijs, man, man dat kun je, je niet voorstellen. Ik vond zelfs de Python een kinderglijbaantje, terwijl ik anders niet eens van de stoeprand naar beneden durf te kijken. Je kan dus ook winnen als je aan een prijsvraag meedoet. image (1) Engel: Hoe oud ben jij en hoe lang vijver je al. Edgar: Ik ben 46 jaar en vijver in mijn gedachten al 20 jaar maar vanwege de kinderen is dit steeds uitgesteld geweest. Deze vijver heb ik nu 3 jaar en meteen met Koi begonnen. Dit is mijn ultieme hobby kun je wel zeggen dus. Tevens heb ik nog 2 steuren omdat ik dit zulke prachtige vissen vind, en wat ook prettig is, met hun staart houden zij de bodem lekker los, is ook weer goed voor de gang naar de bodemdrain. foto 3 Engel: Vertel eens hoe ging het afhalen van de Chagoi bij Sandra Aben in Grubbevorst. Edgar: Dat was ook weer zo iets, ik werd zo vreselijk vriendelijk ontvangen door Sandra,

En daarna kwam het grote moment

Eerst even beetje gekletst over Koitjes en Tosaitjes. En daarna kwam het grote moment. Ik stond oog in oog met mijn super aanwinst. Man wat was ik blij! image_3 Engel: Leuk te horen dat je zo prettig ontvangen werd (had ook niet anders verwacht) Hoe doet zij het nu in jouw vijver. En even voor de statistieken hoeveel kuub is jouw vijver. Edgar: Laten wij anders even naar de vijver lopen, dan kun je met eigen ogen zien hoe of zij het doet in de 17 m³ die zij ter beschikking heeft met de andere 16 Koi. Het is onvoorstelbaar hoe zij terug-gekleurd is naar het bekende Chagoi-groen-bruin. En wat zo leuk is, binnen twee weken at zij al uit mijn hand. Dat geeft toch altijd weer wat meer binding al zeg ik het zelf. image Engel: Je zegt net dat je 17 Koi in jouw vijver van 17 kuub hebt, hoe filter je. Edgar: Ja er zitten er nu nog 17 in, echter ik ben al plaats aan het maken geweest want ik wil geen problemen op mij af roepen. Ik filter met een Sieve, Beadfilter, UVC en een Plantenfilter dit bevalt mij erg goed. image (2) Na nog enkele foto’s te hebben gemaakt vertrok ik bij een zeer blije Edgar met zijn winnende Kinrin Chagoi van de Koi-Quiz van KoiQuestion.

Yoshikigoi die in Berlijn onlangs nog maar even 86 prijzen in de wacht sleepte

Welke gesponsord werd door Yoshikigoi van Jos Aben. Yoshikigoi die in Berlijn onlangs nog maar even 86 prijzen in de wacht sleepte met zijn schitterende Koi. En zo zie je maar je hoeft niet altijd naar Japan voor kwaliteit. Team KoiQuestion en Jos Aben wensen Edgar uiteraard veel en lang plezier van zijn Kinrin Chagoi

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties