In KOI 114 wordt alvast de nodige aandacht aan de 22e Holland Koi Show gegeven. Zo brengen ZNA juryleden Mike Harvey, Bernie Woollands en Christine Woolgerde uitslagen van de seminar, als opstap van het seminar op de 22e show. Mocht u zich willen inzetten als vrijwilliger tijdens de opbouw van de show, dan leest u verderop hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. Devrijwilligersbijeenkomst is gepland op 29 juni in dorpshuis “De hoge Hof” in Echteld. Aanvang 14:00 uur. De voorbereidingen voor de 22e HKS gaan voortvarend en we willen graag de sponsoren (tot nu toe) alvast hartelijk danken voor hun vertrouwen.Hikari, Takazumi, Japanese Pet Design (JPD/JPEE), House of Kata, Yoshikigoi, A2 Koi, Kinshi, Nikoi, Smulders, Colombo, Sibo, Kiëta Koi, Filtreco, Emdat en Aquaforte… bedankt!
HKSChallenge Jumbo
Eén van de moderatoren van ons forum, Stefan Swinkels, reisde samen met Geert Cornuijtnaar Japan om vissen te selecteren voor de Coweko/NVN koichallenge. Dit is een initiatief van het NVN forum waarvoor een aparte rubriek onder “Koi Beoordeling” is opgenomen. Via een poll is de keuze gevallen op de eenkleurige vissen Chagoi en Karashigoi. In het eerste deel van deze challenge stellen we naast een verslag van de selectie in Japan, deze vissen aan u voor. In de 44e KoiBijbel besteed ik ook aandacht aan eenkleurige vissen, ditmaal Yamabuki. Als het over Yamabuki gaat, kom je natuurlijk al snel uit bij Izumiya.
Izumiya Grace
Toch is dit niet de enige variëteit die daar met succes gekweekt wordt. Martin Kammerer vertelt ons alles over “Jumbo”, waaronder we koi verstaan van minimaal 80 centimeter. Ook hiervoor geldt dat de eenkleurige vissen veruit in de meerderheid zijn in deze categorie. Johan Leursbrengt gelukkig weer wat kleur in ons leven en neemt ons mee op Ikeage in zijn laatste deel uit de reeks “More days grace”.
GraceTrias Narwhal
Terug naar Europa dan. Rupert Bridges legt uit waar koi de energie vandaan halen om tot het formaat “Jumbo” uit te groeien. “Voer”, is daar een iets te eenvoudig antwoord op. Waar we de koi van zoveel mogelijk energie willen voorzien om uit te groeien tot de maximale potentie, willen we in het gebruik van de vijver zo weinig mogelijk energie verbruiken. In deze uitgave van KOI magazine alweer het laatste deel uit de reeks “Duurzaam koihouden” van Vincent van Driel. Door automatisering van bepaalde onderdelen van de vijver valt ook veel te besparen. Niet alleen in energie, maar zeker ook in tijd.
Noelanders tropheeVerkenning

Johan Lieshout
 ontwikkelde het Narwhal 7000 Pond Management systeem en ik ging bij hem langs om dat met eigen ogen in werking te zien. Theo van Bladel doet verslag van de jaarlijkse KVA-dag. Ditmaal ging de karavaan op bezoek bij Lodder Bonsai en kregen we een kijkje achter de schermen van het Dolfinarium in Harderwijk.
VoetsporenKoi University

Alie de Boer
, deelneemster van de opleiding Koi University en KVA-ster in de dop, doet verslag van de eerste vier cursusdagen. Johan Leurs bezocht het Europees kampioenschap bonsai kweken. In zijn artikel de “15e Noelanders Trophee” doet hij verslag van deze tentoonstelling die naar een Belg is genoemd. Ad Jacobs ging op verkenning bij Kim’s Koi en ondergetekende doet verslag van deInterkoi Duitsland. In deze uitgave een uitgebreide “Move your Ass”, met daarin een verslag vanHenri Croes en Mascha van Lent over de fotografiecursus. Natuurlijk ontbreken in deze uitgave ook VisFlits en de Koilumn niet.
InterkoiVisflits

Over Joop van Tol

Joop 'Ginrin' van Tol is gevierd columnist en fervent cursusbegeleider bij zijn eigen initiatief KoiToday. Hij was 11 jaar bestuurslid van de NVN en vele jaren hoofdredacteur van het lijfblad. Joop is een loyale bondgenoot in de visie tot kennisdeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App