FrieslandKoi bestaat dit jaar 10 jaar; dat is een heel decennium en dat wordt gevierd het aanstaande weekend. 10 jaar is niet niets, niet mis en beslist een toffe mijlpaal. Reden genoeg dus om een van de initiatiefnemers uit Fochteloo; Danny van der Veen, aan de tad te voelen…
Tiebo: Weet je nog wat de allereerste vis was die jullie verkochten en wat de allereerste vijver was die jullie bouwden?
Danny: De allereerste vis die wij verkochten ging naar België, het was een Yamabuki (eurokoi), we hadden toen nog maar 2 verkoop bakken. De eerste vijver die we bouwden was die van onszelf, een buitenvijver van 20.000ltr welke draaide op een 2.5 kuubs plantenfilter. Ook de bouw en ontwerp van dit plantenfilter kwam vanaf een Belgisch waterzuiveringsbedrijf.

Tiebo: Op welke prestatie zijn jullie het allermeest trots?
Danny: We zijn op meerdere vlakken trots op hetgeen waar we nu zijn, deze koers houden wij aan, met wat tussenstations voor verbetering en uitbreiding. We zijn toch wel het meest trots op ons bedrijf nu na 10 jaar, en ons steeds uitbreidende klantenbestand. Een tevreden klant geeft nog altijd een goed gevoel, en die drijfveer zorgt voor ontwikkeling ipv stilstand!

Tiebo: Wat was een dieptepunt voor FrieslandKoi?
Danny: Ieder bedrijf kent wel eens een dieptepunt ofwel een tegenslag! Maar van tegenslagen leer je, en schuiven we onder de noemer “leergeld” ons motto is, de schouders eronder en weer gaan

Wij houden logboeken bij van ziektes en waterkwaliteit

Tiebo: Hoe zie jij de rol van een goede Koidealer in de toekomst?
Danny: De rol van een goede Koidealer is het zorgen voor en het afleveren van gezonde vissen aan de klant! Wij houden logboeken bij van ziektes en waterkwaliteit. Ook klantvriendelijkheid en service staan voorop. Ook na sluitingstijd staan wij vaak voor de klant klaar. Kennis is huis is toch het voornaamste als je een rol moet omschrijven, hieruit kun je dan “breed” putten zogezegd.

Tiebo: Heeft een Koi dealer ook een maatschappelijke rol naar jouw mening?
Danny: Ja we hebben zeker een maatschappelijke rol, de koi hobby groeit en steeds meer huishoudens willen deze pracht in hun achtertuin. Door een goede begeleiding blijft het ook een mooie hobby; een goede voorbereiding is het halve werk!

Tiebo: Wat zijn de festiviteiten waarin jullie je hullen en wanneer vinden deze plaats?
Danny: Dit aanstaande weekend in onze winkel in Fochteloo! Met diverse loterijen, gratis toegang tot een tweetal lezingen van oa Christiaan Eilander en Toen Feyen op zowel de zaterdag als de zondag vanaf 13:00uur. Daarnaast diverse activiteiten voor de kinderen, grote jubileum kortingen, en loterijen!  Kortom: een leuk, gezellig en vooral koi weekend.

Tiebo: Welke kweker zouden jullie nooit overslaan tijdens een Japanreis en waarom niet?
Danny: Dat zijn we meerdere! Torazo voor zijn go-sanke, yagenji voor meerdere variëteiten, enz enz  en altijd opzoek naar bijzondere en zeldzame variëteiten!.

Tiebo: Hebben jullie ook een motto?
Danny: Een klant krijgen is makkelijk, een klant houden is moeilijker! En dat zinnetje vinden we altijd terug in onze service!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App