Hobbyist Jose Bonet speelt een goede wedstrijd op de European Shinkokai Koi Show in Rijswijk. Temidden van een prachtig gevuld vat met Go-Sanke en een Shiro Utsuri bevind zich een Sanke van de kweker Torazo. En Wauw, wat een mega gave vis. Het hi, het sumi… zucht. Ik laat jullie eerst maar eens genieten van de pracht van deze Taisho Sanshoku…

Mature Champion European Shinkokai Koi Show 2014

De overwinning is opmerkelijk omdat de prijsverdeling in deze grootste lengteklassen leek te gaan tussen drie andere vissen. De Kohaku Vertigo van Harry van der hout, de Kohaku van Hilde en Michel en @Red Dot van Danny’s Koi Cafe.

toch ben ik benieuwd naar de overweging van de jury

Waar Hilde en Michel de Grand bestijgen en Vertigo de Supreme zetel inneemt zou je verwachten dat de Mature Champion naar de Sanke @Red dot – a.k.a ‘Dotje’ zou gaan, doch Jose Bonet gaat er mee aan de haal met zijn Torazo Sanke. Kritiek kun je er niet op hebben want de vis van Bonet is werkelijk formidabel, maar toch ben ik benieuwd naar de overweging van de jury in deze en zal de vraag morgen voor jullie trachten te stellen tijdens het ‘talk over the vats’ moment.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App