Vorig jaar was het de cultureel attache die de show heeft geopend, de heer Yoshimura-san. Dit jaar echter wordt de opening van de European Shinkokai volbracht door niemand minder dan de Japanse ambassadeur in Nederland Masar Tsuji. Een dergelijk ambtelijk bezoek is natuurlijk een hele eer en geeft ook aan welke waarde en eer er gemoeid gaat met dergelijke culturele kruisbestuivingen tussen ons beider naties.

De organisatie beschouwt het als een vleiend gebaar, een aanmoediging en dankbaar gegeven waar de ambassadeur namens Japan spreekt of vanuit persoonlijke titel;

As for me personally, I hope that, with such great bonds between Japan and the Netherlands, I will be able to assist in further deepening the relationships between our two countries as mutual understanding progresses. Also, I hope to contribute to obtaining support for and understanding of Japan’s position in various international institutions.

Waar de opening vorig jaar nog geschiede door toedoen van het openslaan van een vat Sake, zal er nu een lint knippen plaatsvinden onder een Japanse Tori.

Je kunt er natuurlijk bij zijn. Maak 30 mei vrij en kom naar Rijswijk!

foto tori: http://members.home.nl/bonsaivereniging.overijssel/

foto ambassadeur: http://www.wassenaar.nl/

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.