He finally did it! Dat gaat niet alleen op voor Floor van Dommelen, maar ook voor diens SFF Kohaku van 78cm. Floors Koi Shop, die zijn zaak voert vanuit Oost-Souburg (Zeeland) won al maar liefst 5 maal de Mature Champion Award met dezelfde Kohaku. En dat was al een unieke prestatie. In 2013 werd dezelfde vis ook al eens Supreme Champion op de Belgian Koi Show.

Met kop en vooral de schouders …

Vandaag is de dag dat zij samen ook de laatste trede hebben mogen maken en gaan zij hand in vin voorbij aan een Sanke die al eerder Grand Champion werd op Arcen en een Sanke van een dikke decimeter langer die ook al eens Supreme Champion werd op Arcen.

Met kop en vooral schouders, want dat laatste is zonder twijfel hetgeen waar ze de overige gekwalificeerden in voorbij schreed op de puntentellingslijst (mooi woord voor scrabble). Een interview met alle specificaties van deze winnaar zal zeker volgen, maar nu al wil ik kwijt dat het een diepe buiging verdiend dat Floor – en ook zijn evenzo begane ega Mireille mag hierbij niet onvernoemd blijven – deze Kohaku al zoveel jaren op een dergelijke showkwaliteit weet te behouden.

 

*Buigt*

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

12 reacties

  1. Pingback: Batavieren van Bokrijk trekken ten strijde in Genk | KoiQuestion