Gisteren toonden we al de Grand Champion van de German Young Koi Show, het hoogtepunt van de Koi Expo dat dit jaar voor het eerst werd gehouden in Berlijn. Vandaag hebben we nog een aantal bijzondere winnaars van deze show voor je in petto.

Grand Champion B

We beginnen met de runner-up; de Grand Champion B dat belichaamt wordt door een Ginrin Showa. Deze Koi blinkte letterlijk uit, niet alleen voor wat betreft het Ginrin, maar vooral in termen van bouw en huidkwaliteit. Ook deze Showa is, zoals de Grand Champion A, gekweekt door de Ogata Koi Farm en meet 62 centimeters lang. De vis is eigendom van Oliver Gross van Grothermal, specialist in koude en klimaattechniek.

Grand Champion B Ginrin Showa 62 cm Ogata

 

 

Supreme Champion

De Supreme Champion is een Sanke van Sakai Fish Farm. Deze Koi heeft kwa patroon alles wat je graag ziet. Een mooi kata zumi, heel subtiel tejime,een gebalanceerd hi met een erg mooi Maruzome Kiwa en goed geplaatst sumi over de rest van het lichaam. De bouw echter, laat nog wel iets te wensen over.  Voor een runner-up positie was het in ieder geval genoeg en hiermee werd KGB-Koi, dat naar verluid geenszins verbonden is met de Russische geheime dienst, op het erepodium gezet.

Sanke Supreme Champion 60 cm Sakai

 

 

Best in Variety Kujaku

De Best in Variety Kujaku was voor de Yoshikigoi Koi farm uit Polen. Deze is dan ook zelf verantwoordelijk voor het kweken van deze metallieke pauw van 60cm. In eerste instantie lijkt de Kujaku een te weinig aan patroon te beschikken, doch met een formidabele huidkwaliteit en smetteloze schubbenrijen wordt dit juist een pluspunt dat de kwaliteit andermaal onderstreept.

Kujaku best in variety

 

 

Most Unique

We hebben er al een hele blog aan gewijd, maar we laten hem gewoon nog een keertje zien omdat het kan, omdat het mag omdat het gewoon een magnificente Koi is waar iedere liefhebber wel dagelijks naar zou willen kijken. De Most unique Champion op de German Young Koi Show is zoals bovenstaande Kujaku afkomstig van de Yoshikigoi Farm.

Major Awards German Young Koi ShowBron: Met dank aan Jos Aben van Yoshikigoi Koi Farm en credits aan Marcus Sippel en Aquatechnobel voor de foto’s

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App