Spannender dan ooit, zo kun je de race om de Grand Champion titel van de Euregio Koishow 2014 wel omschrijven.
Met een nog breder deelnemersveld in het topsegment dan ooit tevoren belooft het de meest competitieve editie van de Tukker show te worden. De show die vanaf het begin wordt gedomineerd door Koiconsult Denemarken.

In 2010 werd de hoogste eer toegekend aan een Shiro Utsuri afkomstig van Omosako. Deze won van een Tancho Sanke die toch een dikke 10 centimeter langer was, maar toch zijn meerdere moest erkennen in de Shiro Utsturi qua body en huidkwaliteit en er dus vandoor ging met de titel; Grand Chapion.

Het jaar daarop (2011) werd dezelfde shiro supreme champion en kwam een nieuwe Momotaro Sanke ten tonele die er meteen met de hoofdprijs vandoor zwom. Deze zat destijds veel beter in de huidkwaliteit dan de Shiro Utsuri. Het totaalplaatje klopte gewoon.

Tijdens de laatste editie in Park Stakenkamp werd uit de stallen van Sakai Fish Farm een Sanke meegebracht met de naam Aphrodite. Deze bleek qua body en huid in 2012 beter te zitten dan de Momotaro Sanke die in 2011 Grand Champion speelde. Qua sumi beloofde Aphrodite nog heel veel moois.

Tijdens de Euregio Koishow nieuwe stijl in 2013 bleken de Denen weer de sterkten. Wederom pakte Aphrodite de titel en kwam er zelfs het gewenste kata sumi opzetten. Wel bleek de concurrentie sterker dan eerder was vertoond. Deze was voornamelijk uit België te zoeken.

En dan 2014. Zal het weer Aphrodite worden, of zullen onze Zuiderburen hier een stokje voor steken? Vlak ook onze locale dealers niet uit voor een greep naar de titel.

Een ding weet ik wel, het wordt een wedstrijd als nooit tevoren. Ga het meemaken op 24 en 25 mei op het Hulsbeek te Oldenzaal.

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

2 reacties