Afgelopen weekend vond hij plaats; de 1e German Young Koi Show voor vissen tot en met 65 centimeter. In Japan staat de show garant voor een hoop prestigieuze Koi en dat was in Duitsland niet anders. De Concurrentie is op een dergelijke show vaak moordend, doch voor sommige vissen bestaat simpelweg geen concurrentie. In Berlijn was het een Ogata Kohaku, op de kop af 65cm, die de competitie deed verbleken. De Koi is in eigendom van Frank’s Koi.

Kohaku Grand Champion 65 cm Ogata

On the scene als deelnemer en liefhebber, voorziet de kweker Jos Aben ons van zijn bescheiden mening over deze winnaar.

Jos Aben: Helaas lijkt de vis hier ranker te zijn als in het echt. Ook verdwijnen de vinnen voor een groot gedeelte onder de Koi. Ze heeft echter een super mooie body en ook vinnen. Er was geen twijfel mogelijk dat deze vis de Grand Champion titel zou pakken. 

Een dankbare prestatie voor Frank en Marliese van Frank’s Koi dat Official Dealer is van Ogata Koi Farm. Hieronder houden zij trots de bijbehorende award hoog terwijl een onderonsje met Futoshi Mano niet uit mag blijven. Deze houdt op zijn beurt een beschilderde Koi hoog naar het patroon van de Grand Champion.

Grand Chapion

 

bron foto’s:
YoshikigoiMarcus Sippel/ Aquatechnobel

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.