Onwaarschijnlijk mooi. En met ‘mooi’ bedoel ik veel meer dan alleen prettig voor het oog. Toen ik stuitte op onderstaand schilderij van kunstenares Nanami Cowdry was ik meteen perplex. Bijna vijf minuten heb ik het beeld in me opgenomen. Niet alleen vanwege de Koi – al is dit misschien een easy trigger in my mind – maar de compositie, de dramatiek die het tentoonspreid, de detail en het

Hier zie je de dame in kwestie aan het werk. Prachtig om te zien – haar werk heb ik het dan nog steeds over

sfeerbeeld dat wordt opgeroepen herbergen emotie dat ik meteen kan relateren aan een persoonlijk gemoed waarvan ik misschien nog niet eens wist dat het er zat.Dat klinkt misschien enigszins vaag, maar komt wel het dichtste bij hoe ik het voor mijn gevoel uit kan leggen met de tools die taal mij ter beschikking stellen. Daarom heet het ook kunst. Probeer het zelf eens:

dat ik na vijf minuten gestopt ben met kijken kwam niet omdat ik er flauw van was, maar vanwege het feit dat ik niet langer mijn nieuwsgierigheid kon bedwingen voortkomend uit de gedachte wat ze nog meer zou hebben gemaakt. En na een snelle Google zoekopdracht kan ik stellen; Ik ben verliefd!

De kraanvogel, Koi en ook goudvis zijn veel terugkerende symbolen in haar werk. Waarschijnlijk vanwege de symboliek en dynamisch karakter als beeltenis. Onconventioneel drama door het spel dat de kleur grijs speelt met wit en zwart geven contrast, maar ook de strakke lijnen enerzijds en inktachtige vlekken die willekeurig geplaatst lijken brengen een onnavolgbaar intrigerend contrast.

Ook de combinatie van beeltenissen maakt haar werk uniek. Een pistool dat kraanvogels schiet. Een vrouw die goudvissen wegblaast als kus of een oog dat tranen met Koi huilt.

Hier zie je de dame in kwestie aan het werk. Prachtig om te zien – haar werk heb ik het dan nog steeds over. Ze heeft Japans-Europese roots en is geboren in Australië. Deze contrasterende culturen zullen vrijwel zeker van invloed zijn geweest op haar werk.

Ze inspireert niet alleen mij, maar een keur aan mensen en bedrijven. Check onderstaande BMW, maar ze heeft ook prachtige motorhelmen, skateboards, tatoeages, telefoonhoesjes enzovoort geïnspireerd tot mooie dingen.

Meer van haar zien. Check http://www.nanaink.com/ of ‘like’ haar Facebook Pagina net als ik op https://www.facebook.com/nanamicowdroyart. Zou ze ook Koi houden?

Over Anton Font Freide

Anton is liefhebber van die andere Cyprinus - de goudvis - en runt een gelijksoortige kennissite genaamd www.GoldfishScience.nl. Hij was al eens in China op zoek naar dit zwemmend goud; voorts is hij in het dagelijks leven docent natuurkunde en schroomt kennisdeling dus niet.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App