De European Shinkokai Koi Show, de jaarlijkse tentoonstelling voor koi- en vijverliefhebbers georganiseerd door Koi vereniging Koi2000, staat alweer bijna te geschieden. Op Vrijdag 30 mei, Zaterdag 31 mei & Zondag 1 juni zullen de mooiste Koi er hun Was je er vorig jaar nog niet bij op de nieuwe locatie in de Broodfabriek in Rijwijk? Dan kan ik je op het hart drukken dat je dit jaar niet mag overslaan.

Foto van de editie 2013; Hirasawa, Okawa, Nogami, namen die je hiervoor alleen uit de boekjes kende kun je in Rijswijk gewoon lijfelijk ontmoeten. Ze lopen er gewoon los 😉

Het leek vorig jaar een gewaagde keus om een KoiShow naar de Randstad te brengen, maar het bleek een behoorlijk succes in termen van met name opzet en accommodatie. De show is indoor waardoor je je niet druk hoeft te maken over regen of wind; dat geldt voor jou als bezoeker, maar ook de vissen in de show zullen geen vrees hebben van schamele temperaturen.

Men krijgt dit predikaat namelijk niet zomaar van de Japanse Shinkokai organisatie

Voor hen werd zelfs helemaal een leidingen systeem onder de vloer aangesloten zodat ook hier geen compromis hoeft worden gemaakt en het voor de bezoeker nog even toegankelijk is. Dat de European Shinkokai Koi Show van een hoog niveau is moge duidelijk zijn. Men krijgt dit predikaat namelijk niet zomaar van de Japanse Shinkokai organisatie. Zo dienen de Koi tijdens de wedstrijd ook door officiële Shinkokai juryleden te worden beoordeeld. Om de Koi goed te kunnen meten werd er zelf een speciaal meet-attribuut vanuit Japan meegenomen.

Aankondigingsposter met prijkend op de voorkant de winnaar van vorig jaar.

Dit jaar is de hal uitgebreid, zijn er meer standhouders en meer Koi in de show. Ook is er weer een hele hal besteed aan de Oosterse cultuur waar ook Bonsai hoogtij viert. Met de komst van Toen Feyen, voormalig showcoördinator van de Holland Koi Show, in de organisatie, schijnen er ook behoorlijk wat innovaties te zijn doorgevoerd. Wat deze innovaties zijn, wie die Japanse juryleden zijn, welke fantastische Koi er zullen strijden om de titel en alle andere nieuwsgeving rondom deze prominente Koi Show kun je nauwlettend volgen op KoiQuestion. Houdt ook onze Facebook Pagina in de gaten wanneer je deze show ook wel gratis zou willen bezoeken en vooral aantreden, over 24 dagen op de European Shinkokai koi Show 2014.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.