Zondag was ik even op visite bij Jeroen van Gaalen, mijn oud-collega/vriend en voor het woord vriend geld niet het woord “oud” en heb hem eens aan de tand gevoeld over het leven na het dempen van zijn vijver. Want zo vraag ik mij af, is er wel een leven zonder Koivijver 😉

Engel: Jeroen, hoe gaat het met jou zo zonder zwemmende juwelen.
Jeroen: Het gaat prima met mij, ook zonder Koi is er leven
In de afgelopen periode is me al meerdere malen gevraagd of ik de Koihobby niet mis. Meestal wordt deze vraag gevolgd door de opmerking dat het wel een heel grote verandering is om van Koi naar Whisky te gaan. En uiteraard, ik moet toegeven dat mijn leven er nu heel anders uitziet.

Glazen gevuld voor een Koi uhhhh Whisky Festival

Als ik nu thuiskom van mijn werk kan ik me gewoon direct bij mijn gezinnetje voegen waar ik voorheen na een vluchtig hoi meestal linea recta door liep naar de vijver. Even checken hoe ze zwemmen, beetje voeren, even naar de temperatuur kijken, wat draadalg weghalen… Je (her)kent het wel.

Engel: Ik begrijp het plaatje, alleen Whisky als hobby neemt toch ook tijd.

Ook zijn er met regelmaat grote Whisky-festivals die je zelfs een beetje zou kunnen vergelijken met Koi shows. 

Jeroen: Ja, ook mijn huidige hobby vergt de nodige tijd maar toch is het nu heel anders. Nu ben ik bezig met het schrijven van blogs voor mijn eigen website. Buiten dat doen we ook interviews en reportages en worden er met regelmaat proeverijen georganiseerd.  Ook zijn er met regelmaat grote festivals die je zelfs een beetje zou kunnen vergelijken met Koi shows. Ook daar is het immers een groot samenzijn van mensen met dezelfde hobby en ook daar kom je je favoriete soorten tegen in uiteenlopende prijsklassen.

Engel: Klinkt gezellig een whisky festival, hoewel je een glas whisky toch niet vergelijken kunt met bijvoorbeeld een Sanke.
Jeroen: Je zou het misschien niet verwachten maar er zijn nog meer (figuurlijke) overeenkomsten. Zo is ook voor je glaasje Whisky de body van groot belang. Een romige krachtige smaak maat nou eenmaal meer indruk dan een wat vlakkere smaak. Het patroon van een Koi zou je ook kunnen vertalen naar een Whisky. Neem in je hoofd eens het patroon van een hele mooie Goshiki. Bedenk nu voor elke kleur eens een smaaksensatie die je in een Whisky terug kunt vinden. Het proeven van al deze smaken is als het herkennen van de kwaliteit van het patroon. De kracht waarmee de smaken overkomen kun je zien als de diepte van het piment.

Major Awars Interkoi show Kalkar 2014

Toch zie ik liever de body van een Koi dan die van een Whisky…….

Engel: Ja als je het zo bekijkt, echter je krijgt mij toch echt niet aan de Whisky zoals jij nu doet want zo kom ik nooit in Japan. En Japan staat toch bekent om de mooiste Koi in de wereld. Waar in Schotland vind je de beste whisky?

Als ik je dan ook nog eens vertel dat gezegd wordt dat momenteel de beste Whisky’s gemaakt worden in Japan…

Jeroen:  In Schotland vind je zeker hele goede whisky, ook in Ierland. Als ik je dan ook nog eens vertel dat gezegd wordt dat momenteel de beste Whisky’s gemaakt worden in Japan… Zo zie je maar, de stap van de ene naar de ander hobby was niet zo heel groot. De ruimte in mijn tuin is nu wel een heel stuk groter. Meer ruimte om straks in de zomer met een lekker glaasje te kunnen zitten.

Engel: Niet dat ik veel ruimte nodig heb om een lekker glas whisky te genieten maar als bovenstaand een uitnodiging is, dan komen wij (Team KoiQuestion) zeker een keer langs. Maar weest gewaarschuwd wij nemen onze schep mee 😉

 

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App