Ryuki Narita; de meest beroemde en beruchte Koi dealer ter wereld die onlangs goed was voor de duurste tosai ooit heeft wederom het diepste van zijn zakken opgezocht om een Koi te betrachten. Om hoeveel het gaat is niet bekend, maar voor iemand van dit kaliber zegt; ‘I’m Crazy again..‘ moet er ook wel iets gebeuren.

I’m Crazy again..

Wanneer je de video ziet van de Dainichi Showa in kwestie dan hoef je daaraan ook niet twijfelen; want als ik Dainichi was had ik deze wat kwa body lijkt op minstens een yonsai doch waarschijnlijk slechts nisai is; ook helemaal niet van de van de hand willen doen.

Hoe gek de dealer van deze vis is bewijst alleen al onderstaande video waarin hij zich met zijn mobiele telefoon meer dan vier minuten ademloos vergaapt aan de Koi waarbij jij ieder detail in beeld brengt.

Ryuki Narita verdient meer respect dan geld kan kopen

Ik wil dan ook benadrukken dat hoewel het accent al vlug naar geldbedragen gaat; Narita-san hier ernstig tekort mee wordt gedaan. Hij heeft de meest beloftevolle vissen tot wasdom van Grand Champion allure weten te brengen om maar niet te spreken van de inspiratie die hij wereldwijd verspreid over de hobby. Dit verdient meer respect dan geld kan kopen.

Als je Koi wilt leren waarderen dan werkt dit deels zoals bij alle andere zaken, hobby’s, sporten en ga zo maar door; “Learn from the best”. Daarom vraag ik je jezelf uit te dagen. Bekijk de video – ook al is deze niet in HD kwaliteit – eens goed en probeer voor jezelf te bepalen waarom deze Koi nu zo bijzonder is en plaats het in een reactie hieronder. Wellicht lukt het me Ryuki te strikken om ons op een later moment van een antwoord te voorzien.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App