Vanmorgen werd bij Dainichi Koifarm de 6e auction gehouden; een Koiveiling die altijd garant staat voor sublieme kwaliteitsvissen, echter óók voor astronomische bedragen die voor Koi neergeteld worden, vaak door Aziatische dealers of  tophobbyisten. Dit keer werd er, na het recordbedrag dat de vorige veiling werd betaald voor een nisai Showa, het hoogste bedrag óóit betaald voor een tosai!

1912089_749245868441125_4563628508803037916_n

De betreffende eerstejaars Showa, met een lengte van 40cm en een nakomeling van Blue, ging van de hand voor maar liefst 7 miljoen Yen, dit is bijna 50.000 euro! De Koi is aangekocht door Ryuki Narita van Narita Koi Farms en Koikichi Fish Farm (uit Thailand) en is nog steeds te koop. Dus mocht je nog ruimte hebben in je vijver… én in je budget…

//

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App