Pasen staat voor de deur. Je kunt je het bijna niet voorstellen, maar vorig jaar was het met Pasen echt nog geen Koi seizoen. Dit jaar echter, zullen veel hobbyisten gebruiken om alweer hun tweede zakje voer op te halen bij de dealer. Die zijn vaak wel open met Pasen en dat komt mooi uit, want de meeste dealers hebben nu ook de tosai stock binnen en al met al is het dus een mooi excuus om er op uit te trekken. Ga je ook nog eieren zoeken met de kids?

Mocht je nu nog een ei hebben gevonden, dan kwam het vroeger wel eens voor dat we die gingen beschilderen. Ik denk dat er tegenwoordig meer eieren worden beschilderd op een ‘eipad’ dan met vingerverf op de schaal van een echt kippenei. Met vingerverf op een iPad lijkt me ook net iets minder praktisch overigens.  Nee, gewoon een uitgepoept ei bekladden in de vrolijkste kleuren

Dat wil zeggen; een ei beschilderen als ware het een Koi

Maar mocht je nu nog wel in de weer gaan dit weekend; doe dan lekker mee met je kinderen en schilder een heuse Nishikigoi ei. Dat wil zeggen; een ei beschilderen als ware het een Koi. Dat kan een Gosanke patroon zijn, maar even goed die van een Bekko, een Goshiki of wat dacht je van een Ginrin?

Stuur een foto van je Koi-ei in naar info@koiquestion.com en/of plaats het op je tijdlijn op Facebook en laat het ons weten. We zullen in ieder geval twee inzendingen belonen met een heuse – collectorsitem – kalender van de Sakai Fish Farm! De kalenders werden ons ter beschikking gesteld door sponsor Joachim Clement van Kokugyo ’t Viske.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.