De Jumbo Champion B is een award die doorgaans wordt vergeven aan de Koi die de meeste centimeters aan de lat doet. Verheugd keken we toe hoe de billboard met de overeenkomstige titel werd opgehangen. In dit geval is het dan ook niet moeilijk raden welke vis het zou moeten zijn uit het vat; hiervoor waren twee gegadigde kampioenen, maar omdat de vaten niet dicht bij elkaar stonden was het moeilijk raden welke nu de langste zou zijn op de show. De jury wist het wel…

Dit uniek verschijnsel leek op een foutje van de organisatie

De eerste gegadigde is een zeer lichte Chagoi van Danny’s Koi Cafe. Bij het inbrengen in de show stootte deze vis zijn hoofd aan het vat waardoor deze enigszins gekneusd is hetgeen te zien is in de vorm van wat het best te benoemen valt als ‘wijnvlek’. Met een respectvolle lach werd er nog een vernoeming gemaakt naar een andere winnaar, namelijk die van de nobel prijs in 1990, Michail Gorbatsjov. De prachtig egale chagoi meet 114cm.

Er waren er dus twee die deze titel kregen toebedeeld in twee verschillende vaten. Dit uniek verschijnsel leek op een foutje van de organisatie, maar niets is minder waar. Ook de Karashigoi van Thorsten Nagelsky meet 114 (jawel honderd-en-veertien) centimeter in lengte. Vissen van dit formaat zijn natuurlijk uiterst zeldzaam, maar dat je er dan twee van dezelfde lengte hebt is gewoon uniek te noemen. Voor Thorsten is dit de derde keer op rij dat hij deze titel behaalt op de Interkoi; in de twee voorgaande jaren was het een Mukashi Ogon van circa 104cm waarmee hij zich de titel wist toe te eigenen.

Er bestaat geen verdere regelgeving over de Jumbo Champion, behalve de lengte waardoor er bij eenzelfde lengte dus ook niet wordt verder gekeken dan dat. De beslissing om dan voor twee winnaars te kiezen is er eentje die past bij de geest van onze hobby; delen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App