Het klinkt bijna als de aankondiging van een winnaar in de formule 1; De grote prijs op het showcircuit van Kalkar gaat naar een Kohaku, een driestaps welteverstaan die gekweekt werd door Sakai Fish Farm. De rood-witte werd ingezet door Danny’s Koi cafe en mag zich scharen onder de privecollectie van een tweetal Belgische hobbyisten, luisterend naar de namen Hilde en Michel.

Ze overstijgt op het podium een Sanke van 94,5 centimeter

83 centimeter schoon aan de haak meet de Kohaku en de vis is welgeteld 1 volle week geleden vanuit Japan naar Europa verscheept. Daarmee overstijgt ze ondermeer een Momotaro Sanke van 94,5 centimeter! Hieronder kun je de zesjarige aanschouwen die Janine voor je op beeld vast heeft gelegd:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App