Zaterdagochtend, Tiebo is aan het werk en ik zit te bedenken wat ik vandaag ga doen. Bijna dommel ik weer in slaap maar schrik van de telefoon, het is mijn vader. Hij vraagt of ik langs wil komen want hij heeft een verrassing voor mij en kan het niet langs brengen.

…en daar staat een gigantisch bad! Een soort van zwembad. Ik loop dichterbij en hoor Sem al roepen… ‘Oooow, mam!’

Wauw! Wat spannend, een verrassing en ik ben niet eens jarig. Dus kindjes aankleden, broodje eten en ik spring met de kids in de auto hup naar mijn vader. Daar aangekomen zie ik mijn vader met een glimlach van oor tot oor! Hij neemt me mee naar de bijkeuken en daar staat een gigantisch bad! Een soort van zwembad. Ik loop dichterbij en hoor Sem al roepen… ‘Oooow, mam!’. Ik kijk over de rand en wat zie ik…? Een gigantische Koi van circa 80 cm!!! Ik buig over de rand en reik naar hem toe, sierlijk zwemmend komt hij naar mij toen en zuigt aan mijn vingers, hij is ontzettend tam.

Zo mooi! Omdat ik verder weinig verstand van Koi heb en Tiebo aan het werk is bel ik Remy op. Hij komt langs en bekijkt de Koi, hij is helemaal onder de indruk van dit pracht beest.  Het blijkt een Showa te zijn van bijna 90 cm met een perfect patroon. Jeetje wat een cadeau die ik zomaar heb gekregen. Na een gigantische knuffel voor mijn vader gaan we eerst even wat drinken. Tijdens het drinken zit Sem al allerlei namen te verzinnen voor onze nieuwe huisdier…

Begin ik dan nu zelfs al te ijlen? …

Maar dan.. Dan opeens schrik ik wakker van de wekker 07:15 uur! Sem moet naar school. Ik kijk op mijn telefoon… Geen gemist gesprek van mijn vader. Een droom… heus en echt gebeurd. Begin ik dan nu zelfs al te ijlen door het gemis van een vijver?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App