Als toetje op mijn laatste Japan trip bezocht ik voordat ik naar huis ging de Young Koishow in Nagoya, ook wel bekend als de Wakagoi show waarbij Koi mogen worden ingezet tot 63cm.
Ondanks deze beperking, behoort deze show tot de grootste danwel meest belangrijke Koishow van Japan en geniet enorm veel aanzien.

Dat je aan een hele dag niet genoeg hebt om alle vissen te kunnen bekijken

Wat mij opviel bij aankomst was dat dit ook qua opzet en volume een enorm grote show is. Zo groot dat je aan een hele dag niet genoeg hebt om alle vissen te kunnen bekijken.

Van de prijswinnaars was de Grand Champion werkelijk een schoonheid van een Kohaku.
Deze was gekweekt door Sakai Fish Farm (SFF) en heeft volgens mij nog lang niet haar top bereikt.
Haar bewegingen en uitstraling zijn werkelijk een Kampioen waardig en ik denk daarom ook dat deze dame in de toekomst nog veel van zich zal laten horen.

Heel stiekem had ik tussen al deze grote en geweldige keur aan kwaliteitsvissen een enkele favoriet

http://vimeo.com/90400593

Wat mij verder opviel was dat de Goshiki enorm goed vertegenwoordigd waren op de show en ook veel prijzen in de wacht hebben weten te slepen. De evolutie die de Goshiki op het moment doormaakt is er een die ik zeker toejuich. Met name het Beni is tegenwoordig erg sterk en bovendien zeer stabiel. Ik denk dat dit zich positief manifesteert in de Nederlandse vijverwateren en hun waterwaardes.

Heel stiekem had ik tussen al deze grote en geweldige keur aan kwaliteitsvissen een enkele favoriet.
Het was een fabelachtige Maruten Sanke, waar ik helaas verder geen gegevens van heb. Een plaatje van hoge kwaliteit en nog een aantrekkelijk patroon ook. Eigenlijk kan ik wel uren vertellen, maar dat doe ik liever met de foto’s en video’s welke je kunt zien in dit blog.

Hieronder nog enkele impressies die de uitzonderlijke kwaliteit van de Koi op deze show onderstrepen. Mocht je ooit in het voorjaar naar Japan gaan; pas je reisschema dan even aan op deze show; het is zeker de moeite waard!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App