18 maart was het weer zover; Tijd voor onze jaarlijkse gang naar de Aqua Nederland vakbeurs. Het is het event voor waterbehandelaars en relaties uit de waterbehandeling om contact op te doen en eens bij te praten. Bovendien is het ook altijd leuk om even bij de concullega te buren.

Naast dat ik graag rondslenter op koishows, ben ik er ook altijd voor in om vakbeurzen te bezoeken. Op 18, 19 en 20 maart werd De Aqua Nederland vakbeurs en Rioleringsvakdagen gehouden. De 3 daagse vakbeurs was dit jaar goed voor 9.927 bezoekers. En met 307 exposanten was er genoeg te zien en te bespreken.

Net als het koiwereldje is bij het waterwereldje de term ons kent ons zeker van toepassing

Voor mij persoonlijk biedt de beurs een gelegenheid om te netwerken en om alternatieve waterbehandelingstechnieken te bespreken. Net als het koiwereldje is bij het waterwereldje de term ons kent ons zeker van toepassing, waardoor je via collega`s en kennissen al snel met de relevante parijen voor jouw specifieke watervraagstuk of benodigde componenten terecht kunt.

Ben je opzoek naar een specifieke flowmeter of water analyser, dan kun je hier de diverse merken en typen prima vergelijken. Standhouders schromen niet je van voldoende informatie te voorzien en ik kom iedere keer dan ook met een goed aantal foldertjes thuis.

Mijn werkgever was deze editie ook weer van de partij, waarbij wij meteen van de gelegenheid gebruik konden maken om onze nieuwe ontharders te presenteren. Naast een lager zoutverbruik door een efficiëntere regeneratie, hebben deze ontharders geen elektriciteit nodig om te werken. Dit is zeker handig voor in een keukenkastje. Goed, nu heb ik weer aan mijn aanprijzingsverplichting voldaan, haha.

Hij kijkt als het ware met een andere bril tegen dingen aan

Ik bezocht dit jaar de beurs op dinsdag samen met mijn collega en oude rot in het vak, Johan Imming. Waar ik meer van de theorie ben is hij meer van de praktijk. Aangezien ik nog niet zo lang in de waterbehandeling zit, is het altijd leuk om met hem op pad te gaan. Hij kijkt als het ware met een andere bril tegen dingen aan, waardoor je snel praktische zaken bijleert.

Over bijleren gesproken. Ieder jaar vinden diverse seminars plaats, welke je op basis van inschrijving kunt bijwonen. Dit jaar waren er onder andere lezingen over legionella preventie en het winnen van grondstoffen uit afvalwater.

Dit zou ik ook graag zien op koishows

Al slenterend over de beurs sta je toch al snel stil bij een installatie om het een en ander te bekijken en te bespreken. Naast waterbehandeling gaat het bij onze pompenleverancier al snel over voetbal. Het is naast een nuttige, toch vooral ook een gezellige beurs. Ook de catering is altijd super geregeld. Met regelmaat komen mensen in de stand om koffie en versnaperingen te serveren. Dit zou ik ook graag zien op koishows. Ik vermaak me daarnaast ook prima bij de diverse eetkraampjes om te proeven van de broodjes hamburger, braadworst of porties nasi.

Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij.

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App