Let the shows begin!!

De buiten- en watertemperaturen gaan weer stijgen… De vissen worden actiever en ook Koiminnend Nederland ontwaakt rustig uit hun winter-modus (voor zover we überhaupt van een winter kunnen spreken). Ook zijn de meeste Koidealers weer terug  uit Japan waar ze hun voorjaars-Koihunts gehad hebben. Vliegtuigladingen zwemmende pareltjes komen deze kant op om met veel liefde en toewijding verzorgd te worden in de vijvers van de vele hobbyisten die de Benelux rijk is. Met andere woorden: het actieve Koiseizoen gaat weer beginnen!

wat is er nou mooier dan rond te banjeren op een indoor- of outdoorshow, terwijl je zintuigen geprikkeld worden door de meest schitterende showvissen

Bij dit actieve Koiseizoen horen uiteraard ook de Koishows die in- en buiten Nederland ruimschoots georganiseerd worden door de verenigingen. Persoonlijk vind ik dit een schitterend onderdeel van de hobby; wat is er nou mooier dan rond te banjeren op een indoor- of outdoorshow, terwijl je zintuigen geprikkeld worden door de meest schitterende showvissen, je breeduit met medehobbyisten kunt discusseren over het beste filtersysteem, je informatie en adviezen kunt inwinnen over het verbouwen of nieuw aanleggen van je droomvijver of waar je volledig los kunt gaan met het scoren van geweldige beursaanbiedingen?!  Ook andere facetten die gerelateerd zijn aan de hobby als Bonsai, vormbomen, Oosterse cultuur, enzovoorts, worden de laatste jaren steeds populairder op de shows en vormen een leuke en interessante afwisseling op een dag vol gevinde vrienden.

Van noord naar zuid, van oost naar west, voor bijna iedereen is er wel een show in de buurt… En al moet er een lange reis voor afgelegd worden: Koikilometers tellen niet zeggen ze altijd hè!? 😉

Hierbij deel 1 van een overzicht van de bekendste shows tijdens het komende Koiseizoen:

Duitsland
12/13 april 2014
Interkoi 2014 (indoor)
Messe Kalkar, Griether strasse 110-120, D-47546 Kalkar
Meer info: www.interkoi.de

Interkoi2014

De eerste Koishow van het jaar en daarmee voor velen traditioneel de “officiële start van het nieuwe Koiseizoen” is Interkoi in Duitsland. Voorheen werd deze, -door de KLAN georganiseerde- show altijd in Rheinberg gehouden. Echter vanaf dit jaar zal de show, (wederom indoor) gehouden worden op 12 en 13 april in de Messe Kalkar op het terrein van Wünderland te Kalkar (D).

Gedurende het weekend presenteren tal van deelnemers uit geheel Europa hun mooiste Koi. Naast de wedstrijd, waar ieder jaar het kwaliteitsniveau erg hoog ligt, zullen er op de beurs door producenten en handelaren talrijke producten met betrekking tot vijver, Koi en tuin, gepresenteerd en aangeboden worden.

Tot slot worden er diverse lezingen en seminars met betrekking tot Koi gegeven tijdens Interkoi 2014.

 

 

—————————————————————————————————————————————
Nederland
24/25 mei 2014
Euregio Koishow (outdoor)
Recreatiepark Het Hulsbeek, Oude Almeloseweg 11, 7576 PE Oldenzaal
Meer info: www.euregiokoishow.nl

 

Euregio2014De Euregio Koishow wordt dit jaar alweer voor de 5e maal georganiseerd door Koiclub Nederland. Wat in 2010 begon als een sfeervolle en knusse outdoorshow in Park Stakenkamp te Oldenzaal, is anno twee-duizend-en-veertien uitgegroeid tot een volwassen show waarbij de sfeer nog steeds in een hoog vaandel staat. De ruimte in het park werd te klein, daarom werd sinds vorige editie gekozen om de show plaats te laten vinden in Recreatiepark het Hulsbeek, tevens te Oldenzaal.

Dit jaar zal er weer een wedstrijd georganiseerd worden met een breed deelnemersveld van hobbyisten en dealers vanuit onder andere Duitsland, Zweden, Denemarken, België en Nederland.

De organisatie streeft er ook dit jaar weer naar om voor ieder-wat-wils aan te bieden. Zo zullen er op de beurs diverse Koi-gerelateerde producten en zaken die met de aanleg van vijver en tuin te maken hebben, gepresenteerd worden.

Tijdens de Euregio Koishow geven leden van een regionale Bonsaivereniging tevens acte-de-presence: zij zullen hun collectie tentoonstellen en u voorzien van de nodige informatie betreffende deze miniatuurboompjes.


———————————————————————————————————————————–
Nederland

30/31 mei, 1 juni 2014
All European Shinkokai Koishow (indoor)
Broodfabriek Rijswijk, Volmerlaan 2, 2288 GC Rijswijk Z-H
Meer info: www.europeanshinkokai.com

Skinkokai2014

Op 30, 31 mei en 1 juni 2014 zal in “De Broodfabriek” in Rijswijk (Z-H) de 4e All European Shinkokai Koishow plaatsvinden. Op deze schitterende indoor-locatie zal het tijdens dit weekend draaien om de kleurrijke Nishikigoi: Meer dan 500 van Europa’s allermooiste Koi zullen strijden tijdens de All European Shinkokai wedstrijd, waarbij juryleden als Takahiro Iitsuka (Matsue Koifarm), Yuji Tanaka (Okawa Koifarm), Hiroki Ueno (Ueno Koifarm) en Mike Snaden (Yumekoi) de Koi zullen beoordelen en het oordeel gaan vellen.

Naast de wedstrijd is er uiteraard ook van alles te beleven tijdens deze show; er zijn tientallen stands waarin dealers, leveranciers en verenigingen laten zien wat ze zoal in huis hebben. Ook zullen de Japanse cultuur en gebruiken er ruim vertegenwoordigt zijn door diverse oosterse demonstraties, vormbomen en bonsai.

Een leuk extraatje om te vermelden is dat de All European Shinkokai voor de eerste maal een avondopenstelling op de vrijdag zal houden waar u heerlijk kunt eten en waar de aanwezige bedrijven speciale acties zullen houden.

———————————————————————————————————————————-

Nederland
15 juni 2014
Mini HKS (outdoor of indoor, afhankelijk van weersomstandigheden)
Lodder Bonsai, Hugo de Vriesweg 1, 3481 JA Harmelen
Meer info en aanmelden: www.hollandkoishow.nl

MiniHKS2014
Het doel van deze show is om mensen enthousiast te maken om deel te nemen aan een Koishow. Op het terrein zullen 30 vats van 120cm diameter opgesteld worden, waar de deelnemers ’s morgens zelf hun showvissen mogen benchen, welke beoordeeld gaan worden door geroutineerde NVN-ZNA juryleden.

Tijdens het jureren zal er voor de deelnemers en bezoekers een lezing worden gehouden over het jureren van Koi, waarin precies wordt duidelijk gemaakt hoe de juryleden te werk gaan en waarop wordt gelet bij de beoordeling tijdens een wedstrijd.

Dit jaar wordt de Mini HKS centraal in Nederland op het terrein van Lodder Bonsai in Harmelen. Of de show binnen in de loods of buiten plaats zal vinden, laat de organisatie afhangen van de weersomstandigheden.

Naast de wedstrijd is er tevens de mogelijkheid om eens binnen te kijken bij Lodder Bonsai, waar je schitterende bonsai en vormbomen kunt bewonderen (en uiteraard kopen). Ook zal er een klein aanbod van koigerelateerde zaken zijn.

Dus wil je weten hoe het staat met de (technische!) kwaliteit van je Koi, is het meedoen aan deze show zeker een aanrader. Echter ook voor de mensen die het tentoonstellen van hun Koi niet zo zien zitten, maar wel geïnteresseerd zijn in het jureren van Koi zal het een leerzame dag worden!

Stay tuned voor deel 2!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App