Met stille trom is hij niet gegaan; voormalig hoofdredacteur Jeroen van Gaalen heeft het stokje onlangs overgedragen aan Engel Kromhout van der Meer. De Ossenaar zelf echter; heeft het laatste woord…

Jeroen: Het stoppen met mijn Koivijver werd in augustus een feit en ondanks dat ik het nog steeds prachtge vissen vind, mis ik de vijver geen moment. Ik maak me niet meer druk om waterwaardes, watertemperatuur, parasieten, KHV, het beste voer en noem maar op.

Ik weet nog goed dat ik Jeroen aankondigde als hoofdredacteur; de tijd gaat dan ook snel en we vinden het nog steeds jammer dat jeroen de keuze heeft moeten maken te stoppen met zijn inzet voor ons geliefde platform. Ik kan persoonlijk zeggen, en veel teamleden met mij, dat we er een vriend aan over hebben gehouden; zo getuige ook de reacties op het nieuwsbericht van vorige week van de mensen met wie hij namens KoiQuestion nauwe banden onderhield. Ik kan dan ook bevestigen dat zijn stoppen niets van doen heeft met het feit dat Jeroen uit Oss komt en ik werkzaam ben bij de Koninklijke Marechaussee 😛

Jeroen: De afgelopen maanden heb ik door privé omstandigheden ook helemaal geen tijd gehad me druk te maken om een vijver. Het werk voor KoiQuestion heeft mede hierdoor op een laag pitje gestaan. Mede hierdoor zeg ik – want ik moet toegeven dat dat niet de enige reden is geweest. Natuurlijk is ook het niet meer actief vijveren van directe invloed geweest op de dingen die ik de afgelopen jaren om de hobby heen gedaan heb. De motivatie om op pad te gaan voor de Koi is gaandeweg uit het lichaam gekropen en ik merkte steeds meer dat ik me minder druk maakte over de website. Zonde, zeker nu er zo’n prachtige nieuwe versie van de site gemaakt is.

De competenties en ervaring die Jeroen heeft opgebouwd in zijn rol als hoofdredacteur gaan echter niet verloren

Met twee opgroeiende jongens zou je ook denken dat Jeroen hobby genoeg heeft, maar stil zitten doet hij niet. Hij ondersteunt zijn vrouw, Antonia van Gaalen, die een jaar geleden haar eigen reisbureau startte. De competenties en ervaring die Jeroen heeft opgebouwd in zijn rol als hoofdredacteur gaan echter ook niet verloren. Samen met Engel en ook ikzelf, namen we tijdens meerdaagse showactiviteiten ieder een goed fles whisky mee om deze vervolgens in de avond op waarde te schatten. In de afgelopen twee jaren heeft Jeroen zich dan ook gemanifesteerd als whisky kenner en organisator van proeverijen in en rondom zijn woonplaats. Dus wil je artikelen van Jeroen blijven lezen; kijk dan eens op http://www.whiskyoss.nl/ of groet hem wanneer je een motor in de regio Oss voorbij ziet cruisen met een KoiQuestion sticker op het spatbord. 😉

Jeroen: Ik heb me zo ongeveer 12,5 jaar prima vermaakt in de hobby. Het heeft me veel gebracht en veel geleerd. Toch ben ik voor mezelf op een punt aanbeland waarop ik echt een punt ga zetten achter de Koi-hobby. Ik ben er klaar voor. Ik ga me toeleggen op gezin, werk en een mijn andere hobby’s. Tussendoor zal ik blijven genieten van een aantal mooie vriendschappen die zijn ontstaan door de hobby waar ik nu mee stop. Zoals de titel al zegt, vriendschap is niet afhankelijk van hobby. (maar wel dankzij de hobby RED.)

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App