Niets is voor altijd zo luidt het gezegde wel eens. Zo ook een hoofdredacteurschap. Waar Jeroen deze functie met verve heeft vertegenwoordigd heeft hij afgelopen zondag afstand gedaan van die troon om zijn scepter van potlood en gum te overhandigen aan boezemvriend en reporter Engel Kromhout van der Meer.

… en ook aan hem was ik vereerd een Blijk van Waardering uit te reiken. Engel heeft het verdiend…

De hoofdredacteur is eind verantwoordelijk voor al het publicabele dat KoiQuestion jou als lezer voorschotelt. Hij leidt en denkt mee met het redactionele team, stuurt en motiveert. Zelf breekt hij ook de nodige potloodpunten en zorgt samen met de eindredactie zoveel mogelijk dat de grammaticale en ethische regels zoals we die beogen worden nageleefd in de content die hij bepaalt wanneer te publiceren.

Best essentieel en ook veel vergend dus. Jeroen heeft dit ruim twee jaar met veel plezier gedaan. Zelf schreef hij hierover nog een blog die een dezer dagen op KoiQuestion zal verschijnen. Tijdens de bijeenkomst werd er uitgebreid stil gestaan bij dit afscheid en ik mocht aan Jeroen een Blijk van Waardering uitreiken die veelzeggend is;

„Jeroen is als hoofdredacteur een waardevolle kracht geweest in
de totstandkoming van de dagelijkse publicaties en het waarborgen van
de continuïteit van de website van KoiQuestion. Vanuit zijn persoonlijke
ervaring en professionele referentiekader heeft hij pro-actief bijgedragen
aan de doelen en innovatie van KoiQuestion als organisatie. Een eerbare
vermelding verdiend Jeroen voor zijn inzet ten behoeve van KIKA”

KoiQuestion Team Meeting februari 2014

Voor Engel geldt niet dat de functie hem aan is komen waaien. Zo schreef hij een gemotiveerde brief waarom en hebben we goede gesprekken gevoerd over de verwachtingen en de invulling hiervan. Echt lang er over nadenken was ook niet nodig. Engel is de afgelopen periode letterlijk een rots in de branding geweest en ook aan hem was ik vereerd een Blijk van Waardering uit te reiken. Engel heeft het verdiend en wellicht is hij binnenkort genegen een blog te schrijven over hoe hij vervulling hoopt te kunnen geven (en krijgen) aan het hoofdredacteurschap.

„Engel heeft zich in korte tijd ontplooit tot een begenadigd columnist en is een echte teamplayer. Zijn onaflatende enthousiasme en voortdurend positief kritische houding zijn van grote meerwaarde voor de Nishikigoi Community in zijn geheel en KoiQuestion in het bijzonder. Engel is pro-actief, kordaat en loyaal en toont veel verantwoordelijkheidsbesef. Bovendien staat hij altijd klaar om een ander teamlid te ondersteunen met raad en daad en ook humor”

 Jeroen kon hierna met een gerust het stokje overdragen; hetgeen dan ook letterlijk is geschied. De vriendschap door en met de hobby verworven gaat dan ook echt niet verloren. Niets mag dan voor altijd zijn, maar een goede vriendschap duurt toch een bescheiden leven lang.

KoiQuestion Team Meeting februari 2014

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App