Deze dag, traditioneel de afhaaldag van de KikaKataCup Koi, stonden de mannen van het KKC team om half zeven in de avond klaar bij de dieren afhaalruimtes van Schiphol. Een klein half uurtje later mochten zij tussen de 380 dozen de KKC dozen uitzoeken om vervolgens naar Daruma Koi af te reizen.

Het is de dag dat de KKC-Koivinnen een spreekwoordelijke voet op Nederlandse bodem zetten.
Het was de avond voor wat in Nederland een belangrijke dag begint te worden. Jawel Valentijnsdag, ik heb er niks mee, maar de helft van de Nederlandse mannen durft op deze dag niet zonder bloemetje thuis te komen………Ik wel! 😉

Waar zitten onze zwart-wit gevinde Koi?
Ophaaldag Shiro Utsuri KikaKataCup

Hier zijn ze, joepie!
Ophaaldag Shiro Utsuri KikaKataCup

Nadat de dozen bij Daruma Koi aangekomen waren werden de Shiro’s meteen in hun toekomstige vijver gelegd om te acclimatiseren. Dus was er tijd voor het team om een bakkie te doen. Na het bakkie werd het tijd om de Shiro’s te laten wennen aan hun nieuwe leefomgeving en werd de PH iets omhoog geschroefd. Langzaam werden zij in een gaatjesdrijfbak – ook wel Koi basket genoemd –  losgelaten, zodat zij daarna één voor één door René Gerritsen op de gevoelige plaat konden worden gezet.
Ophaaldag Shiro Utsuri KikaKataCup

Dat dit wel even duren kan is niet ondenkbaar, zeker als je een perfectionist als René Gerritsen aan het werk zet!Ophaaldag Shiro Utsuri KikaKataCup
Dit is dan nummer 91 zoals je ziet, en zeg nou zelf, baal je niet een beetje dat je niet ook hebt meegedaan?
En wat dacht je van deze?

Ophaaldag Shiro Utsuri KikaKataCup
Nummer 13 ziet er toch niet bepaald uit als een ongeluksgetal denk ik!

Deze prachtige foto krijg je als deelnemer mee als bewijs dat dit jouw Shiro is en ook leuk om later te laten zien hoe die was, want laten wij eerlijk zijn de Shiro noemt men soms niet voor niets “toverbal” 😉
Wat ook wel leuk is om te weten, er waren weer zeer veel mensen van het vaste KIKAKATA-team om te helpen en te supporten. Want zonder deze mensen kan dit geen doorgang vinden.

en zo heeft iedereen een taak, een taak en een missie om een berg geld bij elkaar te verzamelen om het goede doel

Dit waren Wouter Zandbergen, René Gerritsen, Raymond & Isabelle, Gerjan Romijn, Rob Roos, Marcel Berghmans, Marcel & Silvia, Paul & Janneke, John Tomassen, Jan van Schaik, Pascal & Aloes en Mariëlle Peters zo zie je maar wat een kracht er achter dit team staat. De een druk met de koffie, de ander druk met het schrijven van de lengtes, en zo heeft iedereen een taak, een taak en een missie om een berg geld bij elkaar te verzamelen om het goede doel (KIKA) te steunen waar wij met zijn allen zo’n warm hart toe dragen. Waar vind je nog zo iets in deze snelle maatschappij? Natuurlijk bij een Koiliefhebber 😉

Ophaaldag Shiro Utsuri KikaKataCupNadat de laatste Shiro op de gevoelige kaart was gelegd ging het team weer huiswaarts, en ik heb gehoord dat de meeste van deze mensen rond 02:00 uur thuis waren!
Chapeau!!!!

Comments are closed.