Het was me al duidelijk toen ik de Showa een jaar geleden uitzocht: dit is een mannelijke vis. Maar goed, wel eentje om ‘u’ tegen te zeggen! Wat een aantrekkelijke lichaamsbouw met dat sterke frame en vloeiende verloop van schouder tot staartaanzet. Het Beni was al vrij hard op de dag van de selectie, maar dat schrok me niet af. De rode pigmentatie leek namelijk meer dan ruimschoots aanwezig in de huid.

Het Sumi begint nu ook langzaam door te komen en eigenaar Dennis lijkt het allemaal goed voor elkaar te hebben in z’n opgroeibak. Jammer genoeg had de vis bij de afhaaldag een schade opgelopen op de kop, die jammer genoeg nog niet hersteld is. Vooral bij de meest recente foto is het opkomende Sumi erg goed zichtbaar en vooral ook de kwaliteit van het Sumi met de daaraan gelinkte glans doet me deugt om te zien.

Blijkbaar regenereert het Beni zich niet op het hoofd, maar gelukkig is het een Showa en is er nog onderhuids Sumi aanwezig welke mogelijk het venster kan gaan vullen in de toekomst. Ik ben nog steeds erg onder de indruk van deze Showa en ik heb het gevoel dat dit de beste mannelijke Koi uit de gehele grow-out is. Nou Dennis, ga zo door en keep us updated!

22 28

Nr 22 op 28 cm

228239_383959775058405_1776403787_n

dennis dekikoi 43 cm

43 cm begin oktober 2013

1920325_263360560491166_1275110676_n

45 cm Februari 2014

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App