Nu de voorjaarsvakantie begint, vertrekt zo’n beetje half Nederland naar wintersportgebieden om lekker sportief bezig te zijn op een lange lat onder de voeten in de plaats van zijn “Van Bommels” of Nike’s. in andere delen van de wereld wordt men echt gillend gek van de huidige winter. Onze winter bestaat op dit moment uit regen, wind, regen, wind en soms een beetje regen! In grote delen van Amerika bestaat de winter uit extreem weer zoals vorst, meters hoge bergen sneeuw met temperaturen die variëren van -20 C tot -35 C.

Kou+VS

In Japan, zo ongeveer de grootste leverancier van onze zwemmende juwelen staan de bergen sneeuw soms net zo hoog als de bergen zijn. Er zijn al vertragingen van enkele dagen op de vliegvelden bekent vanwege de grote hoeveelheden sneeuw.
Zo is er ook winter in Sochi het wereldse toneel van de Olympische Winterspelen 2014. Geweldig wat daar allemaal gebeurt onze nationale vedetten ( de schaatsers) breken record op record. Ook daar worden records op het weer gebroken, het is er zo warm dat een Triatleet met ontblote bovenarmen op haar skiën liep! De sneeuw momenteel sneller smelt dan dat het op de bergen gespoten kan worden.

Zonnetje Sochi

Sotsji

strand

Ook wordt er nog steeds gezwommen op het strand, zo warm is het daar momenteel.

Je zult je zo langzamerhand afvragen, geweldig interessant maar wat heeft dit nu met onze Koi te maken?
Daar kom ik nu op!
In Summerset, Engeland is het momenteel ook winter, en hoe. Die arme mensen zitten allemaal met natte voeten en soms wel tot de knieën aan toe, of zelfs hoger! Het onderstaande plaatje laat zien hoe erg het noodweer in Engeland heeft toegeslagen.

imagesJCQ3RY3H

Wanneer je de het nieuws op tv aanzet dan doen de beelden je denken aan de zware watersnood van ons eigen Zeeland in 1953. Alleen daar was het water in één dag zo hoog, en sloop het binnen in de nacht waardoor er dan ook zo jammerlijk veel slachtoffers gevallen.

Pier Engeland

De stormen en daarbij zware regenval in Engeland komen heel gestaag verdeeld over nu al 2 maanden. Hier hebben de mensen en ook dieren natuurlijk zeer veel last van.

REgenEngeland

Je kunt je voorstellen dat in de bakermat van de Europese Koi-seane “Engeland” waar uiteraard Summerset ook deel van uit maakt, nog steeeds Koi gehouden wordt.

Engeland

De meeste vijvers die ik gezien heb staan gelijk met de grasmat. Dit zal ook het geval in Engeland zijn, dit betekent dat wanneer je de beelden op tv ziet en bovenstaande foto’s alle vijvers welke ook maar een beetje beneden peil liggen onder water staan.
Huh, ……….ja onder water in de zin dat er boven de vijver ineens een plas water komt te staan van enkele voetbalvelden groot, zo groot en diep dat de Koi vaak niet te redden zijn. Je moet je voorstellen dat de Koi die dit overkomt meteen aan de kuierlatten trekt en er als een speer vandoor gaat. Dit moet toch een regelrechte ramp zijn voor een hobbyist, buiten nog de andere materiële schade!

Stel je eens voor dat dit bij jou zou gebeuren, want Nederland ligt nou niet bepaald hoog en droog boven de zeespiegel. Ik hoef hier verder geen woorden aan te spenderen, om te schetsen dat je niet echt vrolijk zou worden. Ik persoonlijk zou het rampzalig vinden.
Ken jij mensen in het getroffen gebied, en heb jij een verhaal over die vriend, broer, oom of andere relatie die zijn Koibestand op tijd gered heeft, of juist niet. Schrijf dan even naar engel@koiquestion.com zodat ik in een volgend artikel hier meer aandacht aan kan schenken.

Engeland 1

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App