Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling: ik ga naar een Koishow in Japan! En wát voor een show… de Koishow der Koishows de 45ste editie van “The All-Japan Combined Nishikigoishow” in Tokyo. Veel over gezien en over gehoord, maar nog nooit geweest in mijn loopbaan als “Koihobbyist”. Ik ben dus door het dolle heen dat ik dit kan gaan meemaken. Omdat ik de stad Tokyo al eerder bezocht heb en daarom weet wat er zoal te doen en te beleven is, plannen mijn vriendin Kitty en ik een 5-daagse citytrip naar Tokyo om de show te bezoeken en tevens enige highlights van de stad te bestieren. Als reisgezelschap gaan mijn moeder en mijn maat, die tevens besmet geraakt is met het Koi-virus, mee.

De vrijdag voor de show gebruiken wij om een beetje te acclimatiseren en om uit te rusten, mede met het oog op een ongetwijfeld indrukwekkende showdag op zaterdag. Uitendelijk zit ik vrijdagavond tot laat voor de laptop om zoveel mogelijk facts over de deelnemende Koi en wedstrijd te weten te komen zodat ik beslagen ten ijs zal komen in het Ryutsu Centre, het congresgebouw waar deze show al jaren plaatsvind.

“No sir, is for free!” Ahh TOP, denken we, we blijven natuurlijk Hollanders hè… 😉

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren: SHOWTIME! In de metro en monorail richting het Ryutsu Centre hebben we het over wat we verwachten aan te treffen. In mijn jaren als hobbyist heb ik natuurlijk in de boekjes en op internet al heel veel All-Japan-winnende vissen gezien, maar nog nooit heb ik die sfeer (waar mensen die er geweest zijn vaak over spreken) kunnen proeven daar; ik ben dus erg benieuwd wat er allemaal op me af gaat komen! Ook wil ik graag zien of het niveau van de deelnemende Koi allemaal zo hoog is als wordt verteld, of dat er een selecte groep Koi uitmuntend van kwaliteit is en het gros “gemiddeld”.
All Japan Koi Show 2014

Aangekomen bij het Ryutsu Centre zien we een groot zakeljk pand. “Zijn we hier goed?” denken we nog, de locatie ziet er namelijk niet bepaald uit als bijvoorbeeld de Kasteeltuinen in Arcen. Gelukkig bewijst het bescheiden bord bij de ingang dat we goed zitten en we gaan naar binnen richting de entree. “Hoeveel moeten we betalen?” “No sir, is for free!” Ahh TOP, denken we, we blijven natuurlijk Hollanders hè… 😉 Content met dit eerste positieve puntje lopen we de zaal in…
All Japan Koi Show 2014

All Japan Koi Show 2014

WOW! Wat een gigantische hoeveelheid vats staan hier zeg, overal waar je kijkt staan de bekende blauwe bakken waar onze zwemmende juwelen voor de diverse shows hun relatief korte baantjes in trekken en doen waar ze goed in zijn: de mooie man of dame uithangen! Verder ziet de zaal er relatief zakelijk uit, de uitbundige en sfeervolle aankleding die wij kennen van de Nederlandse shows heb je hier totaal niet; vats, daglichtlampen, een aantal stands en een gigantisch podium waar de glimmende bekers en trofeeën je bijna sneeuwblind maken.
All Japan Koi Show 2014

All Japan Koi Show 2014

Nou maar gauw met een verkennende eerste ronde beginnen, het maken van de foto’s komt dan later wel. Stay tuned…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App