De allerbeste Koi ter wereld is bekend. Ze luistert naar de naam Lion’s Queen en werd zes jaar geleden voortgebracht op de Momotaro Koi Farm, gesitueerd in het zuiden van Japan. De meest prominente Koi Show van het jaar vind momenteel plaats in Tokyo. Het is de All Japan Combined Nishikigoi Show 2014. Het is hier waar de allerbeste kwekers hun allerbeste Koi inbrengen om te strijden om die titel, om de eer die hen zoveel waard is dat het maar moeilijk te bevatten is voor de westerling. Die hoogste eer is dus ten dele gevallen aan Daisuke en zijn team van de Momotaro Koi Farm met 47 stemmen van de 91 juryleden.

IMG_4448c

In die 6×365 dagen heeft Daisuke, de geestelijk vader in kwestie, de Koi naar een lengte van maar liefst 99cm weten te brengen. Momotaro is reeds een klinkende naam in de hobby doch het was voor het eerst dat zij aan de haal ging met de Grand Champion titel op deze roemruchte Koi Show en onze felicitaties gaan uit naar hen en ook de eigenaar, de heer Wong uit HongKong, die de show al als nisai betrachtte op de Momotaro Auction.

“De Ouderdieren van deze Showa zijn een vrouwelijke Kohaku en een mannelijke Showa

Opmerkelijk aan de Mako Showa is dat de ouderdieren, verantwoordelijk voor het nageslacht waarvan zij onderdeel was, een vrouwelijke Kohaku betreft en een mannelijke Showa. Het is overduidelijk dat deze Koi het beste uit beide werelden heeft mee gekregen en het maakt me ontzettend nieuwsgierig naar het geheim van de kok die deze Koi toch bewust tot copulatie heeft gebracht… Als nisai was deeze fabuleuze vis al 62cm om als sansai met 78cm een pitstop te maken zodat zij kon schitteren op de All Japan met 84cm waar ze de 85BU Best in Size werd. Vorig jaar 92cm en nu dus, gewoon nog even 7cm erbij en net geen meter, maar wel van een overtuigende kwaliteit en dito uitstraling. Deze foto werd gemaakt door Bram Rohaan. In een volgende Blog zullen we met een actuele foto waarbij het sumi zich nog meer heeft laten gelden, bespreken.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App